Țara Soarelui Răsare continuă să-și dezvolte capacitățile militare

Publicat:

Japonia a anunţat vineri că va dezvolta noi rachete care vor putea lovi nave de război la distanţe mai mari în jurul arhipelagului său sud-vestic Okinawa, inclusiv în apropierea insuliţelor disputate cu China în Marea Chinei de Est, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Mediul de securitate din jurul insulelor noastre sud-vestice a devenit dur. Trebuie să răspundem într-un mod adecvat’, a afirmat ministrul apărării, Nobuo Kishi, într-un briefing de presă.


Citește și: Irlanda de Nord intră în LOCKDOWN imediat după Crăciun

Rachetele vor permite Japoniei să-şi extindă strategia menită să oprească forţe străine să opereze liber în ape din apropierea teritoriului său.

Guvernul de la Tokyo a mai aprobat vineri construirea a două nave de război ce vor fi dotate cu sisteme antirachetă Aegis. Sistemul de apărare are ca obiectiv apărarea ţării în afara ameninţărilor cu rachete balistice ale regimului nord-coreean.

Tot vineri, Ministerul japonez al Apărării a informat că americanii de la Lockheed Martin, compania producătoare a avionului F-35, vor ajuta Japonia să construiască un nou avion ‘invizibil’, care să devină operaţional până la mijlocul anilor 2030, astfel încât Japonia să ţină ritmul cu progresele tehnologice în materie ale Chinei.

Citește și: TOȚI elevii răpiți în Nigeria au fost ELIBERAȚI

Lockheed se va asocia în acest proiect cu Mitsubishi Heavy Industries (MHI), refăcându-se astfel un parteneriat care a dezvoltat ultimul avion de luptă al Japoniei, F-2, în urmă cu trei decenii.

‘În scopul de a asigura interoperabilitatea cu Statele Unite, vom începe acest proiect împreună anul viitor’, a precizat ministerul.

Noile avioane F-3 vor înlocui aparatele F-2, costurile proiectului fiind estimate la circa 40 miliarde de dolari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.