Târgul de Carte de la Frankfurt – Număr uriaș de vizitatori. Scriitoarea americană Anna Todd, hărţuită sexual

Publicat:

Zeci de mii de persoane au vizitat Târgul de Carte de la Frankfurt sâmbătă, prima zi în care acest eveniment cultural – cel mai important târg din lume organizat de industria editorială – şi-a deschis porţile pentru publicul larg, informează DPA, potrivit Agerpres.

Numărul uriaş de vizitatori a provocat o aglomerare fără precedent a spaţiului expoziţional şi, adeseori, blocaje ale ascensoarelor. De asemenea, o coadă de 50 de metri s-a format în faţa standului în care scriitoarea irlandeză Cecilia Ahern, autoare de bestselleruri, acorda autografe.


Citește și : Riadul ameninţă Washingtonul cu represalii în eventualitatea unor sancţiuni pentru cazul Khashoggi

Sute de fani ai francizei “Harry Potter” s-au reunit la Frankfurt pentru a sărbători împlinirea a 20 de ani de la apariţia în print (pe plan internaţional) a primului roman din această serie literară, mulţi dintre admiratori purtând machiaje ce imitau celebra cicatrice în formă de fulger de pe chipul personajului Harry Potter şi ochelari asemănători celor purtaţi de acesta.

Totuşi, o tentativă lansată de editura germană Carlsen Verlag, cu care colaborează scriitoarea J.K. Rowling (autoarea romanelor din seria “Harry Potter”, n.r.), de a doborî recordul pentru cel mai mare număr de oameni deghizaţi în Harry Potter – deţinut de Australia, cu 997 de persoane – a eşuat, întrucât numărul fanilor care au venit costumaţi în acest personaj la Târgul de Carte de la Frankfurt a fost cu aproximativ 100 mai mic.

O discuţie cu public la care urma să participe scriitoarea americană Anna Todd, specializată în romane de dragoste, a fost anulată, după ce romanciera a fost hărţuită de mai mulţi bărbaţi într-un hotel, vineri seară.

Anna Todd, care spune că a fost hărţuită “timp de mai multe ore”, s-a plâns că incidentul nu a fost luat în serios de Poliţia germană şi că poliţiştii din Frankfurt nu au dorit să vizioneze o înregistrare video realizată de ea şi care îi arăta pe agresori.

“Ei mi-au spus şi că îmi vor lua telefonul mobil dacă nu voi şterge acel video pe care l-am publicat pe Twitter”, a scris romanciera pe aceeaşi reţea de socializare.

“Nu pot să acord autografe (la Târgul de Carte de la Frankfurt, n.r.) dacă acei bărbaţi nu vor fi reţinuţi şi îndepărtaţi de acolo”, a adăugat scriitoarea americană.

Citește și : China caută o „soluţie constructivă” pentru a evita un război comercial cu SUA (guvernator)

Reprezentanţii editurii germane Heyne Verlag au spus că Anna Todd “nu se mai simte în siguranţă la târg” şi au cerut admiratorilor să dea dovadă de înţelegere faţă de situaţia în care se află scriitoarea.

Târgul de Carte de la Frankfurt, care s-a deschis pentru reprezentanţii industriei editoriale miercuri, se va închide duminică seară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.