Târgul de Crăciun de la Strasbourg se redeschide în condiţii de securitate ridicată

Publicat:

Târgul de Crăciun de la Strasbourg şi-a redeschis vineri porţile în condiţii de securitate ridicată, după ce poliţia franceză a reuşit să îl ucidă pe autorul atacului terorist care a avut loc în oraşul din estul Franţei, care a ucis patru persoane şi a rănit alte 12, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Autorul atacului, Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, a fost ucis în cartierul Neudorf din Strasbourg, după ce un schimb de focuri cu poliția, punând astfel capăt unei operaţiuni de două zile care a implicat mai mult de 700 de membri ai forțelor de securitate.


Citește și : Erdogan: Unul dintre ucigașii jurnalistului Khashoggi a fost auzit spunând „Știu cum se taie”

Cea de-a patra victimă, un cetățean italian, a fost anunţată vineri.

Vineri, jurnalistul italian în vîrsta de 29 de ani, Antonio Megalizzi, a murit ca urmare a rănilor suferite, în ceea ce primarul din Strasbourg, Roland Ries, a spus că a fost, fără îndoială, un act de terorism.

Ministerul italian de Externe a comunicat că Megalizzi s-a aflat la Strasbourg pentru a urmări sesiunea plenară a Parlamentului European pentru rețeaua de radio Europhonica.

Ries și-a exprimat satisfacția că Chekatt a fost ucis și a spus că toți cei din Strasbourg, şi de la graniţa cu Germania, au simțit același lucru.

Citește și : Pompeo invocă securitatea naţională pentru a apăra alianţa cu Arabia Saudită

Trupele franceze, care au fost folosite pentru a consolida securitatea națională, după ce un val de atacuri islamiste au început în Franța în 2015, au stat la pază în piața în aer liber.

Atacul asupra renumitului târg de Crăciun de la Strasbourg, o țintă plină de simboluri religioase, a evocat dificultățile Franței în integrarea celei mai mari minorități musulmane din Europa de Vest și în lupta cu militanții locali inspiraţi de Statul Islamic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.