X

Tariful la căldură ar putea scădea cu 15% pentru consumatorii din Capitală

Tariful la căldură ar putea scădea cu 15% pentru consumatorii din Capitală

Tariful agentului termic livrat consumatorilor din Capitală ar putea fi redus cu 15%. SA „Termoelectrica” a expediat reglementatorului – ANRE – o solicitare în acest sens, transmite agenția Moldpres.

Potrivit sursei citate, SA „Termoelectrica” a solicitat ANRE reducerea cu 15 la sută a tarifului pentru anul 2024 la energia termică livrată consumatorilor din municipiul Chișinău și cu 8 la sută a prețului pentru energia electrică. Anunțul a fost făcut astăzi de directorul întreprinderii, Iurie Razlovan, în cadrul unei conferințe de presă.

„Deja am depus solicitarea la ANRE. Tariful solicitat este de 2783 de lei pentru o gigacalorie în cazul energiei termice și 365 bani pentru un kWh la energia electrică. Urmează ca ANRE să examineze informațiile prezentate și să ia o decizie”, a specificat directorul Termoelectrica.

În prezent, tariful la energia termică achitat de consumatorii din capitală este de 3 267 de lei pentru o gigacalorie. Acesta a fost stabilit în luna iunie curent, atunci când prețul a scăzut cu 310 lei pentru o gigacalorie.

Tags: agent termiccapitalătarif căldurăTermoelectrica
Categorii: EconomieSocialȘtirile zilei