X

Tariful la gaz ar putea fi redus până la 16-17 lei per metru cub

Tariful la gaz ar putea fi redus până la 16-17 lei per metru cub

Tariful la gazele naturale ar putea scădea, pentru consumatorii casnici, până la 16-17 lei. Cel puțin așa afirmă președintele Consiliului de Administrație Moldovagaz, Vadim Ceban, transmite agenția de știri IPN.

Potrivit lui, premise pentru reducerea tarifelor ar putea să apară la primăvară, iar până atunci, din actualul tarif, ar urma să fie acoperite toate devierile tarifare acumulate anterior de Moldovagaz. Aceste devieri vor fi acoperite din tariful de 18 lei până în luna februarie, iar ulterior vor exista premise pentru a cere regulatorului o revizuire.

Citeşte şi: Trump va scoate America din NATO – Stiripesurse.md

„Tariful ar putea fi 16-17 lei. Cu 1-2 lei mai puțin decât este tariful actual. Nu trebuie să uităm că tariful de transport a crescut, tariful de distribuție s-a modificat în această vară. Sunt și alte costuri constante. Tariful nu depinde doar de prețul de achiziție. Tariful mai depinde de costurile de transport, de volumul prognozat”, a mai spus președintele Consiliului de Administrație Moldovagaz.

În prezent, Energocom vinde către Moldovagaz gaze naturale la un preț de 605 dolari/ 1000 de metri cubi. Tariful la gaz este de 18.06 lei pentru un metru cub, cu TVA inclus.

Tags: EnergocomMoldovagaztarifeVadim Ceban
Categorii: EconomieSocialȘtirile zilei