Ţările de Jos şi Germania vor trimite trei sisteme de apărare antirachetă Patriot în Slovacia

Publicat:

Guvernul Ţărilor de Jos a anunţat vineri că va trimite un sistem de apărare antirachetă Patriot la Sliac (Slovacia) în cadrul măsurilor NATO de consolidare a apărării antiaeriene în Europa de Est, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Agravarea situaţiei în materie de securitate în Europa în urma invaziei Rusiei în Ucraina face necesară această contribuţie”, a declarat ministrul olandez al apărării, Kajsa Ollongren, într-un comunicat.


Citește și : ONU cere Belarusului să elibereze 1.000 de deţinuţi politici

De asemenea, Germania va furniza două sisteme Patriot Slovaciei, se menţionează în acelaşi text.

Slovacia se declarase joi dispusă să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană S-300, de fabricaţie sovietică, dacă aliaţii din NATO le găsesc un înlocuitor, potrivit Reuters.

“Am discutat cu SUA, cu Ucraina şi cu alţi aliaţi asupra posibilităţii de a desfăşura, trimite sau livra sisteme S-300 ucrainenilor şi suntem dispuşi să o facem”, a declarat ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, într-o conferinţă de presă comună cu Lloyd Austin, aflat într-o vizită la Bratislava.

Citește și : O altă ţară baltică cere crearea unei zone de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei

Ucraina a solicitat naţiunilor occidentale să o ajute în ceea ce priveşte dotarea cu echipamente de apărare antiaeriană pentru a putea face faţă ofensivei ruse care a intrat în cea de-a patra săptămână.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.