Țările occidentale şi Rusia şi-au adus reciproc acuzaţii de dezinformare şi manipulare la ONU

Publicat:

Consiliul de Securitate al ONU s-a transformat vineri într-un câmp de bătălie în care ţările occidentale şi Rusia şi-au adus reciproc acuzaţii de dezinformare şi manipulare în cadrul unei întâlniri solicitate de Moscova cu privire la o presupusă prezenţă în Ucraina a unor armelor biologice, coordonată cu Statele Unite, care au dezminţit acuzaţia, informează AFP, potrivit agerpres.  

Ucraina dispune “de o reţea de 30 de laboratoare” în care se desfăşoară “experimente biologice foarte periculoase”, a afirmat ambasadorul Rusiei, Vassili Nebenzia.


Citește și : YouTube blochează accesul la canalele care au legături cu presa rusă finanțată de stat

ONU “nu este la curent cu niciun program de arme biologice în Ucraina”, a declarat anterior un oficial al ONU pentru dezarmare, Izumi Nakamitsu, în timp ce ambasadorii Ucrainei şi Statelor Unite au respins acuzaţiile părţi ruse.

Moscova foloseşte Consiliul de Securitate pentru a profera “o serie de teorii ale conspiraţiei grosiere, complet lipsite de temei şi iresponsabile”, a lansat ambasadorul britanic Barbara Woodward.

Ambasadoarea SUA, Linda Thomas-Greenfield, a clarificat că ajutorul oferit de ţara sa Ucrainei în materie de biologie a avut ca scop detectarea unor boli precum COVID-19.

“Este o muncă care a fost făcută cu mândrie, clar şi la lumina zilei” şi “nu are nimic de-a face cu armele biologice”, a spus ea, acuzând Moscova că a convocat întâlnirea “cu scopul exclusiv de a minţi şi de a răspândi dezinformare”.

Acuzaţiile Rusiei au fost formulate joi de ministerul apărării şi de şeful diplomaţiei Serghei Lavrov.

Cu această ocazie, Rusia şi Ucraina s-au acuzat din nou reciproc că au minţit despre maternitatea din Mariupol, distrusă săptămâna aceasta de un bombardament rusesc.

Citește și : Elveţia interzice survolarea teritoriului său pentru transportul de arme

Vassili Nebenzia a arătat fotografii şi a afirmat că o femeie însărcinată care apărea în faţa clădirii nu era de fapt însărcinată. Omologul său ucrainean, Serghei Kisliţia, a dat asigurări că lucrurile nu stau aşa şi a anunţat Consiliul de Securitate “vestea bună” că aceasta a născut.

Întrebaţi de AFP la finalul întâlnirii, mai mulţi ambasadori şi-au exprimat consternarea faţă de turnura pe care a luat-o reuniunea, unii apreciind că nu a fost la nivelul instituţiei menite să protejeze pacea şi securitatea în lume.”Dacă aş fi ştiut (…), nu aş fi venit”, a comentat un ambasador sub protecţia anonimatului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.