X

Ţările pe care SUA le-ar folosi ‘carne de tun’ împotriva Rusiei

Statele Unite ale Americii intenționează să folosească Polonia, Bulgaria, România și statele baltice ca presupusă “carne de tun” în viitoarele sale conflicte cu Rusia, a declarat editorialistul portalului de știri bulgar Pohled.info, Simeon Milanov, potrivit RADOR.

Potrivit prognozei sale, Ucraina nu va fi ultima țară pe care Statele Unite ale Americii o vor transforma într-un câmp de luptă cu Rusia. Printre posibilii oponenți ai Federației Ruse este menţionată şi Polonia.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Turcia! Cel puţin 284 de oameni au murit – VIDEO – Black News

Crearea unei noi divizii poloneze în apropierea granițelor OTSC (Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă) și dotarea acesteia cu tancuri americane Abrams, cu vehicule blindate sud-coreene K2 “Black Panther” și obuziere K9 “Thunder” vorbește despre semne ale transformării republicii într-un “punct de sprijin militar american”, se afirmă în articol.

După cum se precizează în material, pericolul probabil pentru Sankt Petersburg și Kaliningrad vine dinspre țările baltice, membre ale NATO, ceea ce crește riscul unui război-proxy între SUA și Rusia pe acest teritoriu.

Citeşte şi: Patriarhul Kirill a lucrat pentru KGB în anii ’70 – Black News

Observatorul scrie că nu trebuie exclusă nici posibila implicare a Bulgariei și României în conflictul cu Rusia, întrucât în ​​aceste țări există mai multe baze militare americane. Acesta și-a exprimat speranța că Guvernul bulgar este suficient de înțelept pentru a nu face din populația țării drept “carne de tun” într-o confruntare mortală de dragul intereselor Occidentului.

Anterior, activistul american pentru drepturile omului, Ajamu Baraka, a declarat că succesul în conflictul din Ucraina ar putea inspira Occidentul să lanseze o agresiune armată globală. Înainte de aceasta, Baraka a declarat că Ucraina a încetat să mai existe ca stat, deoarece SUA au transformat-o în carne de tun pentru a-și realiza ambițiile.

Tags: Ajamu BarakaBulgariaNATOOTSC (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă)PoloniaRomaniarusiaSimeon MilanovSUAucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina