Ţările rămase în acordul nuclear discută despre o eventuală revenire a Statelor Unite

Publicat:

Părţile semnatare rămase în acordul internaţional privind programul nuclear iranian poartă vineri discuţii asupra posibilei reveniri a SUA în cadrul înţelegerii, în contextul în care Teheranul speră că preşedintele american Joe Biden va ridica sancţiunile, relatează Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Reprezentanţi ai Regatului Unit, Franţei, Rusiei, Chinei, Germaniei şi Iranului vor lua parte vineri după-amiază la o videoconferinţă prezidată de secretarul general adjunct pentru afaceri politice al Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), Enrique Mora.


Vezi şi:Tren de pasageri DERAIAT în TUNEL! Sunt zeci de morţi şi răniţi! – VIDEO – Black News

Participanţii vor examina ”modul de a asigura implementarea deplină şi efectivă a acordului de toate părţile”, potrivit unei declaraţii publicate joi de Serviciul diplomatic european.

Anunţul referitor la aceste discuţii a fost salutat de Washington. ”Am afirmat clar, timp de săptămâni, că suntem pregătiţi să urmăm o revenire la conformitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price.

Administraţia Biden încearcă să iniţieze un dialog cu Teheranul în legătură cu reluarea obligaţiilor ce le revin SUA şi Iranului prin acordul internaţional privind programul nuclear iranian.

Citeşte şi:Agenţia Medicamentului din Franţa RESPINGE Ivermectina pentru tratarea COVID-19 – Black News

În 2018, Donald Trump, predecesorul actualului preşedinte Joe Biden, a retras SUA din acord şi a reintrodus sancţiuni contra Iranului. După ce a aşteptat mai mult de un an, Iranul a reacţionat prin încălcarea anumitor restricţii prevăzute de acordul nuclear internaţional, printre care o limită maximă de 3,67% până la care uraniul poate fi îmbogăţit.

Acordul internaţional semnat în 2015 de Iran şi şase mari puteri (SUA, Regatul Unit, Franţa, Rusia, China şi Germania) include o interdicţie pentru 15 ani în ceea ce priveşte “producţia sau achiziţia de plutoniu sau uraniu metalic ori de aliaje ale acestora”. Documentul prevede că Iranului i se va permite să înceapă studii privind producţia de combustibil pe bază de uraniu “în cantităţi mici” după zece ani, dar numai cu acceptul celorlalte ţări semnatare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.