Tarlev, categoric împotriva înstrăinării Portului Giurgiulești

Publicat:

Tarlev, categoric împotriva înstrăinării Portului Giurgiulești

Fostul premier al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, se pronunță categoric împotriva înstrăinării Portului Giurgiulești.

Citește și: Ce măsuri propune Bolea pentru depășirea crizei în agricultură


„Portul de la Giurgiulești, categoric, trebuie să aparțină statului. În regim de urgență, Guvernul trebuie să înțeleagă situația și să răscumpere, dacă trebuie, Portul de la Giurgiulești, iar vinovatul trebuie să fie aspru pedepsit.  În cel mai rău caz, poate să existe o întreprindere mixtă de comun cu un anumit investitor strategic care să vină cu bani, să facă anumite lucrări însă majoritatea pachetului de acțiuni este obligatoriu să aparțină statului. Vedem tot felul de tentative de înstrăinare a patrimoniului statului. Se vinde ultima și unica poartă la mare? De ce? Asta este trădare care trebuie să fie pedepsită”, a reacționat fostul premier Vasile Tarlev.

Tarlev, categoric împotriva înstrăinării Portului Giurgiulești

Precizăm că, astăzi, Guvernul României a aprobat un Memorandum privind inițierea negocierilor în vederea achiziționării de către statul român a acțiunilor Danube Logistics SRL deţinute de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Portul Internațional Liber Giurgiulești, transmite MOLDPRES.

Precizăm că tot astăzi, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chișinău, Daniel Vodă, a explicat că la Giurgiulești funcționează două entități de infrastructură portuară: Portul Internațional Liber de la Giurgiulești (PILG) care aparține Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Portul de Stat care este în proprietatea statului și care nu se vinde.

Portul Giurgiulești este un nod logistic de importanță strategică care oferă importatorilor și exportatorilor servicii de transbordare și depozitare a mărfurilor, cu acces la o infrastructură de transport trimodală. Portul este amplasat pe sectorul maritim al fluviului Dunărea și permite acostarea navelor fluviale și a navelor maritime cu pescaj de până la 7 m și o capacitate de până la 10.000 tone.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un copil a spart un vas vechi de mii de ani într-un muzeu

Un copil a spart un vas vechi de mii de ani într-un muzeu Un băiețel de 4 ani a făcut praf un vas vechi...

Zeci de întreprinzători beneficiază de finanțare nerambursabilă de câteva milioane

Zeci de întreprinzători beneficiază de finanțare nerambursabilă de câteva milioane 59 de întreprinzători au obținut finanțări nerambursabile în valoare totală de 25 de milioane de...

MAI va investiga legalitatea Parcului GăgăuziyaLand

MAI va investiga legalitatea Parcului GăgăuziyaLand Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va investiga legalitatea Parcului de Distracții GăgăuziyaLand, transmite TVR Moldova. Citește și: Tarlev, categoric împotriva înstrăinării...

Regulile de bune practică în farmacie au fost adoptate de Guvern

Regulile de bune practică în farmacie au fost adoptate de Guvern Guvernul a aprobat proiectul cu privire la  Regulile de bună practică de farmacie....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.