Tarlev, despre majorarea tarifelor la gaze: Moldova, cea mai scumpă țară de tranzit din regiune

Publicat:

Tarlev, despre majorarea tarifelor la gaze: Moldova, cea mai scumpă țară de tranzit din regiune

Vasile Tarlev, fost prim-ministru și actual candidat la alegerile prezidențiale din octombrie 2024, a criticat majorarea tarifelor pentru transportul de gaze și transferul gestionării acestui sector către compania românească VestMoldTransgaz.

Tarlev a declarat că, în urma acestei majorări, Moldova a devenit „cea mai scumpă țară de tranzit din regiune și, posibil, din toată Europa”, potrivit subiectulzilei.md.


Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Politicianul a spus că decizia autorităților moldovenești nu doar că afectează economia națională, dar pune țara într-o poziție defavorabilă pe arena internațională.

„În loc să consolidăm poziția Moldovei pe arena internațională, autoritățile ne fac ținta nemulțumirii partenerilor și traderilor”, a adăugat Tarlev.

Candidatul la prezidențiale a subliniat că transferul gestionării sistemului de transport de gaze către VestMoldTransgaz aduce „consecințe grave”.

„Nu am avertizat noi despre riscurile pierderii suveranității? Acum vedem aceste consecințe”, a spus fostul prim-ministru. El a criticat impactul acestei decizii asupra economiei și asupra cetățenilor, care vor fi nevoiți să facă față unor costuri mai mari.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

„Creșterea prețului la gaze nu este doar o chestiune de cifre, ci are un impact real asupra oamenilor și producătorilor”, a declarat Tarlev.

În încheiere, el a făcut apel la acțiune: „Fac un apel către toți: e timpul să acționăm, înainte să pierdem controlul asupra propriei țări. Trebuie să readucem gestionarea în mâinile Moldovei și să apărăm interesele cetățenilor noștri!”, a conchis acesta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un studiu recent demonstrează că medicamentele pentru slăbit ar funcționa și în cazul copiilor

Un studiu recent demonstrează că medicamentele pentru slăbit ar funcționa și în cazul copiilor Dacă nu este tratată, obezitatea infantilă persistă aproape întotdeauna până la...

Cer noros și temperaturi moderate: Meteorologii anunță maxime de 27 de grade pentru mâine

Cer noros și temperaturi moderate: Meteorologii anunță maxime de 27 de grade pentru mâine Mâine, în Republica Moldova se va menține un cer predominant noros,...

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat alocarea unui teren pentru construcția unui centru de reciclare a deșeurilor menajere solide

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat alocarea unui teren pentru construcția unui centru de reciclare a deșeurilor menajere solide Consiliul Municipal Chișinău a aprobat alocarea unui...

Cristian Gava: Pentru a adopta o legislație ‘anti-dronă’ este nevoie de voință politică la Chișinău și la București

Cristian Gava: Pentru a adopta o legislație 'anti-dronă' este nevoie de voință politică la Chișinău și la București Este nevoie de voință politică la Chișinău...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.