X

Tarlev, despre majorarea tarifelor la gaze: Moldova, cea mai scumpă țară de tranzit din regiune

Tarlev, despre majorarea tarifelor la gaze: Moldova, cea mai scumpă țară de tranzit din regiune

Vasile Tarlev, fost prim-ministru și actual candidat la alegerile prezidențiale din octombrie 2024, a criticat majorarea tarifelor pentru transportul de gaze și transferul gestionării acestui sector către compania românească VestMoldTransgaz.

Tarlev a declarat că, în urma acestei majorări, Moldova a devenit „cea mai scumpă țară de tranzit din regiune și, posibil, din toată Europa”, potrivit subiectulzilei.md.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Politicianul a spus că decizia autorităților moldovenești nu doar că afectează economia națională, dar pune țara într-o poziție defavorabilă pe arena internațională.

„În loc să consolidăm poziția Moldovei pe arena internațională, autoritățile ne fac ținta nemulțumirii partenerilor și traderilor”, a adăugat Tarlev.

Candidatul la prezidențiale a subliniat că transferul gestionării sistemului de transport de gaze către VestMoldTransgaz aduce „consecințe grave”.

„Nu am avertizat noi despre riscurile pierderii suveranității? Acum vedem aceste consecințe”, a spus fostul prim-ministru. El a criticat impactul acestei decizii asupra economiei și asupra cetățenilor, care vor fi nevoiți să facă față unor costuri mai mari.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

„Creșterea prețului la gaze nu este doar o chestiune de cifre, ci are un impact real asupra oamenilor și producătorilor”, a declarat Tarlev.

În încheiere, el a făcut apel la acțiune: „Fac un apel către toți: e timpul să acționăm, înainte să pierdem controlul asupra propriei țări. Trebuie să readucem gestionarea în mâinile Moldovei și să apărăm interesele cetățenilor noștri!”, a conchis acesta.

Tags: MoldovaTarlev
Politică