Tasmania se sufocă sub un val neobișnuit de căldură

Publicat:

Temperaturile din Tasmania, statul australian ”răcoros”, cel mai apropiat de Polul Sud, au atins luni valori duble faţă de mediile obişnuite în timpul verii australe, pe fondul vântului arzător dinspre continentul afectat de caniculă, informează Reuters, potrivit agerpres.

Mercurul din termometre a ajuns luni în Hobart la 40,8 grade Celsius, aceasta fiind cea mai călduroasă zi de decembrie înregistrată vreodată în capitala statului Tasmania.


Citește și: ATAC armat într-o biserică din Texas: Cel puțin doi oameni au murit!

Temperaturile neobişnuite din această vară, consemnate chiar şi în cele mai răcoroase zone ale ţării, sunt determinate de condiţiile de caniculă extremă care au declanşat unul dintre cele mai grave sezoane de incendii de vegetaţie din Australia.

”Motivul pentru care se încălzeşte atât de tare în Tasmania este că ne confruntăm cu un vânt nordic destul de puternic, ce aduce acel aer fierbinte în jos de pe continent”, a explicat meteorologul Luke Johnston, citat de Xinhua.

Citește și : Zboruri anulate în cea mai aglomerată zi pe aeroportul din Lisabona

Luni, valorile de temperatură au fost duble faţă de media de 20 de grade Celsius din timpul verii în Hobart şi chiar au depăşit temperaturile maxime din nordul tropical al ţării.

La amiază, o schimbare puternică a vântului a condus la creşterea temperaturii în Hobart cu 8 grade în doar 10 minute, iar riscul ca fulgerele să provoace incendii a condus la emiterea unor alerte de către serviciul statal de pompieri.

Potrivit prognozelor, vremea din Tasmania urmează să se răcorească începând de marţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

‘Vama Veche’ a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc

'Vama Veche' a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc Pe granița de nord a României, la râul Prut, se află o...

Persoanele ‘păsări de noapte’, rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme

Persoanele 'păsări de noapte', rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme Un studiu efectuat pe pe 26.000 de persoane...

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa Kate Middleton, Prințesa de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.