Tatăl atacatorului de la Strasbourg cere repatrierea trupului fiului său în Algeria

Publicat:

Tatăl lui Cherif Chekatt, autorul atacului asupra Târgului de Crăciun din Strasbourg (estul Franţei), a sosit miercuri la primăria oraşului unde a afirmat că va cere repatrierea trupului fiului său în Algeria, relatează AFP, potrivit Agerpres.

‘Trebuie să obţină certificatul de deces. Ne-a spus că va cere consulatului Algeriei repatrierea trupului fiului său’, a declarat primăria oraşului Strasbourg.


Citește și : Adunarea Generală a ONU a ratificat Pactul global cu privire la migraţii

Primarul Roland Ries, care s-a declarat marţi ‘mai degrabă ostil, dacă nu chiar reticent’ faţă de ideea înhumării lui Cherif Chekatt la Strasbourg, a afirmat miercuri că aceasta a fi ‘cea mai simplă soluţie’.

‘Familia cere să fie îngropat în Algeria. Dacă autorităţile algeriene acceptă, corpul va fi transferat şi aceasta ar fi cea mai simplă soluţie pentru mine’, a declarat el pentru AFP.

‘Dacă dintr-un motiv sau altul, acest lucru nu va funcţiona, dacă, de exemplu, Algeria nu va accepta, posibilitatea de a avea o înmormântare în anonimat, fără acoperire mediatică, ar putea fi o soluţie’, a adăugat el.

Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM), instituţia reprezentativă a cultului musulman în Franţa, a cerut miercuri autorităţilor din Strasbourg să-l înhumeze “cât mai repede posibil” şi “în anonimat” pe Cherif Chekatt, pentru “a evita să se facă din el o victimă”.

‘Fac apel la autorităţi să respecte legea ţării, să nu îl transforme pe acest criminal într-o victimă şi să-l înhumeze cât mai curând posibil, ca să nu se mai vorbească despre el’, a declarat Abdallah Zekri, delegat general al CFCM.

În seara de 11 decembrie, Cherif Chekatt, un delincvent recidivist în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia a fost emisă o fişă S (pentru securitatea statului) pentru radicalizare islamistă, a pătruns în centrul istoric al oraşului Strasbourg având asupra sa o armă de foc şi un cuţit, înainte de a ataca mai mulţi trecători, după care a reuşit să fugă. Unii martori l-au auzit strigând ”Allah Akbar!”. El a fost găsit după două zile de poliţie şi ucis într-o operaţiune desfăşurată în districtul Neudorf, din sudul oraşului Strasbourg.

Citește și : Pentagonul a anunţat începerea procesului de retragere a trupelor SUA din Siria

Complicata problemă a rămăşiţelor pământeşti ale teroriştilor reapare în Franţa după fiecare atentat. În 2016, Consiliul de Stat a emis o decizie care autorizează o primărie să refuze înhumarea într-un cimitir comunal, pentru a preîntâmpina încălcări ale ordinii publice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.