Tatăl fetei din Rusia care a făcut un desen antirăzboi îşi păstrează autoritatea parentală, a anunţat avocatul său

Publicat:

Un tată separat de fiica sa pentru un desen împotriva conflictului din Ucraina a reuşit să-şi păstreze autoritatea parentală asupra acesteia, chiar dacă ulterior a ajuns la închisoare, a anunţat vineri avocatul său în acest dosar emblematic pentru represiunea din Rusia, informează AFP, potrivit agerpres

“Plângerea în justiţie menită să limiteze drepturile parentale ale lui Aleksei (Moskaliov) a fost retrasă, cazul a fost clasat”, a afirmat avocatul Vladimir Bilienko.


Citește și : Germania vea să îşi retragă sistemele Patriot din Polonia şi Slovacia

“Aleksei îşi va păstra autoritatea parentală”, a dat el asigurări, mulţumind “tuturor celor care nu au rămas indiferenţi”, în special jurnaliştii, care au făcut presiuni asupra puterii în acest dosar ce a şocat o parte din opinia publică rusă.

Moskaliov a atras atenţia autorităţilor prima dată anul trecut, când fiica sa de 13 ani, Maria Moskaliova, cunoscută ca Maşa, a făcut în clasă un desen în care arăta cum rachete ruse se îndreaptă spre o femeie şi un copil lângă un drapel ucrainean.

Directoarea instituţiei a apelat poliţia, care a descoperit pe reţelele sociale mesaje ale tatălui fetei critice la adresa ofensivei ruse.

Aleksei Moskaliov, care are 54 de ani şi o creştea singur pe fiica sa Maşa în oraşul Efremov, la sud de Moscova, a fost apoi trimis în judecată şi condamnat la sfârşitul lui martie la doi ani de închisoare pentru că a “discreditat” armata.

Cu câteva ore înainte de condamnarea sa, el a încălcat arestul său la domiciliu şi a fugit în Belarus, ţară vecină, unde a fost rapid arestat.

Săptămâna trecută, ONG-ul specializat OVD-Info a afirmat că Aleksei Moskaliov a fost extrădat de Belarus în Rusia.

Cu toate acestea, avocatul său a anunţat vineri că el nu a reuşit nici acum să-l localizeze pe Aleksei Moskaliov, explicând că a contactat un centru de detenţie provizorie la Tula, la sud de Moscova, unde clientul său ar fi trebuit în principiu să fie transferat.

“Mi s-a spus că el nu este încă acolo. Nu ştiu unde se află el în acest moment”, a spus avocatul.

Citește și : Biden îşi va anunţa candidatura pentru alegerile din 2024 săptămâna viitoare – VIDEO

De la începutul lui martie, Moskaliov este separat de fiica lui, care iniţial fusese plasată într-un centru de reeducare socială pentru minori, apoi, la începutul lui aprilie, a fost dată în grija mamei sale de care se înstrăinase. Mama, Olga Sicihina, care nu-şi mai văzuse fiica de multă vreme, a reapărut pe neaşteptate şi a primit custodia fetei pe 6 aprilie, au anunţat autorităţile.

Cazul a provocat emoţii puternice în Rusia, devenind simbolic în contextul represiunii împotriva celor care nu sunt de acord cu războiul din Ucraina. Pentru Maşa s-au strâns 145.000 semnături pe o petiţie a celor care doresc să o vadă din nou alături de tatăl ei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.