X

Tatăl puglistei Imane Khelif: Copilul meu “este o fată”

Tatăl puglistei Imane Khelif: Copilul meu “este o fată”

Copilul meu “este o fată”, a declarat Omar Khelif, tatăl puglistei Imane Khelif, aflată în centrul unei controverse la Jocurile Olimpice de la Paris, informează AFP.

“A fost crescută ca o fată. Este o fată puternică, am crescut-o să muncească şi să fie curajoasă”, a spus el. Bărbatul în vârstă de 59 de ani îşi susţine fata pe deplin: “Imane este un exemplu de femeie algeriană.

“Este una dintre eroinele Algeriei. Cu voia lui Dumnezeu, ea ne va onora cu o medalie de aur şi va înălţa drapelul naţional la Paris”, scrie News.ro. Algerianca a fost în centrul unei controverse încă de la începutul Jocurilor Olimpice. Performanţa ei în primul meci nu a trecut neobservată. Ea a avut nevoie de 46 de secunde pentru a o învinge pe Angela Carini. A fost suficient pentru a scoate la suprafaţă un test de eligibilitate de gen ratat în 2023. Imane Khelif – care s-a calificat în semifinale – se confruntă cu critici masive, iar vicepremierul italian şi fostul ministru de interne Matteo Salvini a numit-o “boxer trans”.

Aceste remarci “discriminatorii”, condamnate de Comitetul Internaţional Olimpic, au un singur scop precis. “Scopul lor este clar: să o supere şi să o facă să uite de ce a venit la Jocurile Olimpice”, a explicat antrenorul ei, Abdelkader Bezaiz. Susţinută de compatrioţii săi şi de CIO, Khelif o va înfrunta în semifinale pe thailandeza Janjaem Suwannapheng (23 de ani, 1m70), marţi, la ora 22.30.

Tags: Imane KhelifTatăl puglistei
Sport