Tatiana Avasiloaie are o casă de milioane! Magistrata face contestaţie

Publicat:

Tatiana Avasiloaie are o casă de milioane! Magistrata face contestaţie

Judecătoria Criuleni a admis acţiunea înaintată de magistrata Tatiana Avasiloaie împotriva Autorității Naţionale de Integritate (ANI) și a anulat ca fiind ilegal actul de constatare din 9 iulie 2021.

Decizia a fost pronunțată în data de 4 ianuarie curent, dar poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 de zile, transmite Știri.md.


Anticoruptie.md a scris cum unii magistrați, judecați sau cercetați penal pentru îmbogățire ilicită, continuă să ducă un trai pe picior larg, iar dosarele lor au încremenit practic în instanțe. Nici singurul judecător condamnat pentru îmbogățire ilicită nu pare afectat de faptul că integritatea sa este pusă pe cântar.

ANI s-a autosesizat în urma unei anchete a Ziarului de Gardă, constatând existența unei diferențe substanțiale între veniturile obținute și cheltuielile efectuate, în valoare de circa 1.268.450 de lei, care ar fi fost admise de către judecător.

Tatiana Avasiloaie are o casă de milioane! Magistrata face contestaţie

Conform rechizitoriului, magistrata ar fi procurat și înregistrat un penthouse pe numele unor persoane apropiate, însă locatară de facto ar fi ea însăși, serviciile comunale fiind achitate cu regularitate de pe cardul său bancar.

Acțiunile de urmărire penală au fost inițiate pe numele magistratei pe 9 noiembrie 2021, după ce Consiliul Superior al Magistraurii (CSM) a dat acordul pentru desfășurarea perchezițiilor, în urma unui demers depus de procurorul general interimar de atunci, Dumitru Robu. El a cerut efectuarea perchezițiilor și la domiciliul Tatianei Avasiloaie.

Magistrata Tatiana Avasiloaie a negat ilegalitățile care i se impută și a contestat în instanță Actul de constatare emis de ANI.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La sfârșitul lunii iunie, activele oficiale de rezervă, în scădere

La sfârșitul lunii iunie, activele oficiale de rezervă, în scădere La sfârșitul lunii iunie, activele oficiale de rezervă au constituit 5 288,61 milioane de dolari...

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat Proba de înot maraton...

Atenție: Un minor de 15 ani este căutat de oamenii legii și de rude

Atenție: Un minor de 15 ani este căutat de oamenii legii și de rude Poliția a solicitat suportul cetățenilor în vederea localizării unui minor de...

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului Posturile de televiziune Canal Regional, TV-Drochia și Media TV au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.