X

Tauber a obținut legitimația de ‘candidat independent’ pentru șefia Primăriei Bălți

Deputata Marina Tauber, fosta membră a Partidului ȘOR declarat neconstituțional, a obținut astăzi legitimația de „candidat independent” care-i permite „să se bată” pentru șefia Primăriei Bălți la alegerile locale generale.
Anunțul a fost făcut de Marina Tauber seara pe conturile de pe rețelele sociale. Deputat a atașat și o poză cu legitimația. Președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălţi, Svetlana Colesnic, a confirmat pentru presă că trei pretendenți au cerut liste de subscripție: Marina Tauber, Marina Cravcenco și Arina Corșîcova. Toate sînt candidate independente.
Citește și : Usatîi acuză PAS că se implică în presiuni şi intimidare a primarilor din teritoriu
Curtea Constituțională a suspendat joi, 28 septembrie curent, prevederile Codului electoral privind interdicția aplicată unor persoane asociate partidelor politice declarate neconstituționale să candideze la alegeri pînă la examinarea în fond a unei sesizări.
Sesizarea a fost depusă de deputații Partidului ȘOR scos în afara legii: Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Denis Ulanov și Petru Jardan. Astfel, reiese că reprezentanții fostului Partid ȘOR, pînă la examinarea sesizării în fond, ar putea să-și depună actele pentru a fi înregistrați în calitate de candidați pentru șefiile anumitor Primării la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.
Ședința pentru examinarea în fond este programată pe 3 octombrie 2023.
Citeşte şi: Recean, la Berlin: Devenim mai conectați cu Europa
Tags: BalţiMarina TauberŞorSvetlana Colesnic
Categorii: PoliticăȘtirile zilei