Tauber, implicată în dosarul finanțării ilegale a fostului partid Șor, a fost eliberată de sub control judiciar

Publicat:

Tauber, implicată în dosarul finanțării ilegale a fostului partid Șor, a fost eliberată de sub control judiciar

Marina Tauber, care este implicată într-un dosar penal pentru finanțare ilegală a fostului partid Șor, a fost eliberată de sub control judiciar. Această decizie a fost luată astăzi de Judecătoria sectorului Buiucani a Capitalei. Avocații Marinei Tauber consideră că această decizie este absolut legală și a fost luată în conformitate cu normele Codului de procedură penală. Procurorii spun că intenţionează să o conteste.

Avocatul Sergiu Moraru spune că legiuitorul a prevăzut în mod expres că în cazul unei infracțiuni pentru care pedeapsa nu depășește 12 ani închisoare, persoana nu poate fi sub supraveghere judiciară mai mult de 12 luni în total, potrivit jurnaltv.md.


SERGIU MORARU, avocat: „Infracțiunile reproșate doamnei Tauber nu depășesc acest termen de 12 ani, pedeapsa maximă, prin urmare măsura preventivă sub forma controlului judiciar nu poate depăși 12 luni. Am indicat instanței că cumulativ 12 luni au expirat efectiv sau vor expira în câteva zile, prin urmare instanța nu poate satisface această cerere a procurorului sau prelungirea controlului judiciar cu 60 de zile va fi vădit ilegală.” Procurorii spun că vor contesta decizia instanței.

Tauber, implicată în dosarul finanțării ilegale a fostului partid Șor, a fost eliberată de sub control judiciar

ROMAN PORUBIN, procuror: „Participăm la un proces contradictoriu, poziția apărării nu este întemeiată, dar apărarea are dreptul să o prezinte instanței. Există riscul de a influența probe care nu au fost încă furnizate în instanță, precum și riscul de sustragere a răspunderii, ceea ce va pune în pericol examinarea cazului”. În timpul ședinței de judecată, Marina Tauber și-a exprimat indignarea față de prezența protestatarilor, care, potrivit acesteia, au interferat cu desfășurarea normală a ședințelor de judecată.

Tauber, implicată în dosarul finanțării ilegale a fostului partid Șor, a fost eliberată de sub control judiciar

MARINA TAUBER, deputat: “Astăzi vreau să fac apel la instanță, la organele de drept. Sunt pentru libertatea de exprimare, și nu suntem împotriva unor opinii diferite. Acești oameni care cred că sunt vinovat de ceva este părerea lor, și Îl respect, dar pentru a-mi spune că sunt un hoț sau un bandit, trebuie să aibă o opinie judecătorească.”

Amintim că, Marina Tauber este acuzată că a acceptat cu bună știință finanțare ilegală pentru partidul Șor. Potrivit parchetului, aceasta a primit de la un grup infracțional organizat condus de fostul deputat Ilan Șor, condamnat în Moldova la 15 ani de închisoare într-un dosar de „fraudă bancară”, aproape zece milioane de lei, din care peste 740 de mii de lei au fost. ar fi contribuit sub formă de donații. De asemenea, Tauber este acuzată că a acceptat cu bună știință o finanțare de peste 195 de milioane de lei de la același grup criminal organizat ca vicepreședinte al partidului Șor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

PAS vrea monitorizarea activității primarului Ceban

PAS vrea monitorizarea activității primarului Ceban Fracțiunea PAS în Consiliul Municipal a lansat o platformă de monitorizare a activității primarului Ion Ceban. Citește și: Copii intoxicați...

A plătit 700 de euro pentru un permis și a fost prins la vamă

A plătit 700 de euro pentru un permis și a fost prins la vamă Polițiștii de frontieră au identificat în flux un cetățean străin...

Unul beat și altul drogat. Doi șoferi au rămas fără permis și unitățile lor de transport

Unul beat și altul drogat. Doi șoferi au rămas fără permis și unitățile lor de transport Doi bărbați, unul în stare de ebrietate alcoolică cu...

IGP și Biroul Interpol Moldova – la masa discuțiilor

IGP și Biroul Interpol Moldova - la masa discuțiilor Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Lilian Carabeț a avut o întrevedere cu reprezentatul Biroului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.