X

Tauber vrea să știe de ce reprezentanții Rusiei nu sunt admiși la Conferința FAO. Grosu: „…Seamănă moarte”

Tauber vrea să știe de ce reprezentanții Rusiei nu sunt admiși la Conferința FAO. Grosu: „…Seamănă moarte”

Deputații grupului Șor în Parlament s-au arătat revoltați, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, că reprezentanții Moscovei nu sunt admiși la Conferința FAO din Chișinău.

Citește și: Comuniștii și socialiștii cer comisie de anchetă. Grosu: „Mă uit la voi și mă umple jalea”

Respectiv, au solicitat audierea în plen a șefului de la Externe, Mihai Popșoi.

„Fracțiunea noastră solicită audierea ministrului Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, în legătură cu interzicerea delegației din Federația Rusă de a participa la Conferința FAO. Nu înțelegem de ce pentru că este o conferință ce ține de agricultură”, a insistat Marina Tauber.

Deputatul Adrian Cheptonar le-a sugerat deputaților din partea grupului Șor să nu se mai numească „fracțiune”, dar „infracțiune”, iar președintele Parlamentului, Igor Grosu, a reiterat că delegația rusă „nu are ce căuta” în Moldova.

„Da, într-adevăr FAO ține de agricultură, dar ceea ce seamănă șefii voștri este moarte. De aceea, nu au ce căuta aici”, a conchis Igor Grosu.

Precizăm că reprezentanții Federației Ruse au fost interziși la Conferința regională a FAO, care va avea loc în R. Moldova în perioada 14 – 17 mai curent.

Anunțul a fost făcut marți de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău, care a amintit războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei ce ,,a încălcat flagrant Carta ONU, a declanșat multiple crize și a subminat securitatea alimentară la nivel internațional”.

Tags: Conferinta FAOIgor GrosuMarina Tauberscandal în ParlamentTauber in Parlament
Știrile zilei