Taxa de modernizare a aeroportului din Chișinău a fost eliminată 

Publicat:

Taxa de modernizare a aeroportului din Chișinău a fost eliminată

Acest lucru a fost anunțat de administrația aeroportului din capitală, amintind că, de la 1 iulie 2023, taxa a fost înjumătățită de la 9 la 4,5 euro per pasager, iar de la 1 ianuarie 2024 a fost eliminată definitiv.

Citește și Fluxul net al investițiilor străine directe în Moldova în 9 luni 2023 – a fost 301,18 mil


Un alt eveniment important pentru Aeroportul Chișinău anul trecut a fost semnarea unui memorandum cu Aeroportul Iași, în cadrul căruia a fost stabilită o colaborare privind accesarea programelor europene transfrontaliere, dezvoltarea activităților în cadrul fondurilor europene și schimbul de bune practici.

Ținând cont de faptul că dezvoltarea continuă este una dintre prioritățile companiei, personalul aeroportului în 2023 și-a continuat instruirea prin participarea la diverse cursuri de specialitate: 142 de angajați au fost instruiți în domeniile lor de activitate, participând la circa 25 de traininguri (siguranța zborurilor, securitatea aeronautică, comunicare, dezvoltare economică etc.).

Taxa de modernizare a aeroportului din Chișinău a fost eliminată

La 1 iunie 2023, Aeroportul Chișinău, principala poartă de acces aerian în Republica Moldova, a găzduit 50 de lideri europeni care au participat la Summit-ul Comunității Politice Europene. Siguranța zborurilor oficiale, securitatea oaspeților străini, procesul logistic și confortul acestora au fost priorități pentru personalul aeroportului la acest eveniment.

Pentru a îmbunătăți siguranța zborurilor, înainte de eveniment au fost achiziționate echipamente speciale de ultimă generație pentru a îndepărta păsările de pe pistă. Un alt moment important pentru aeroportul din Chișinău a fost schimbarea codului IATA din KIV în RMO, care va intra în vigoare la 18 ianuarie.

Aeroportul din capitală a precizat că, din punct de vedere al dezvoltării instituționale internaționale, Aeroportul Chișinău a devenit membru asociat al Asociației Aeroporturilor din România (AAR) la 13 octombrie 2023. Prin aderarea la AAR, Aeroportul Chișinău a putut beneficia nu doar de acces la instruire în domeniul securității aeroportuare și siguranței aviației, ci și de experiența aeroporturilor românești care îndeplinesc standardele internaționale.

Taxa de modernizare a aeroportului din Chișinău a fost eliminată

Iar la 15 decembrie 2023, Aeroportul Chișinău a obținut calitatea de membru al Consiliului Internațional al Aeroporturilor din Europa (ACI Europe), continuând să implementeze standardele europene internaționale. La 22 noiembrie 2023, a fost semnat un contract pentru modernizarea sistemului de aterizare instrumentală (ILS) CAT III, aprobat de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Echipamentul ILS va fi modernizat de la CAT II la CAT III, ceea ce presupune efectuarea operațiunilor de aterizare în condiții de vizibilitate redusă, ceea ce va îmbunătăți siguranța și eficiența zborurilor, va reduce întârzierile de zbor, va îmbunătăți flexibilitatea operațională și va crește capacitatea aeroportului, contribuind la confortul pasagerilor.

Taxa de modernizare a aeroportului din Chișinău a fost eliminată

Anul trecut, în procesul de dezvoltare și modernizare continuă, Aeroportul Chișinău și-a mărit flota de vehicule multifuncționale pentru deszăpezirea pistelor și căilor de rulare. Ca parte a dezvoltării aeroportului, a fost inițiată achiziționarea de dispozitive de detectare a explozibililor, precum și de noi dispozitive cu raze X pentru inspectarea bagajelor, a corespondenței și a mărfurilor.

În plus, Aeroportul Chișinău a avut grijă să mențină un nivel înalt de asistență pentru clienți prin intermediul platformelor online. Acest lucru a permis un răspuns prompt la întrebările primite de la cetățenii care călătoresc. “Aeroportul Chișinău continuă să se modernizeze, are planuri clare de dezvoltare, se străduiește să corespundă standardelor internaționale, concentrându-și eforturile pe dezvoltarea constantă a infrastructurii și a calității serviciilor prestate”, a precizat aeroportul din capitală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.