X

Taxele americane impuse companiei Huawei vor reduce veniturile firmei cu peste 10 miliarde de dolari, sub așteptări

Gigantul tehnologic chinez Huawei a recunoscut, vineri, că impactul restricțiilor comerciale ale SUA asupra afacerii sale va fi mai mic decât cel de care se temea inițial, deşi tarifele ar putea cauza companiei pierderi de 10 miliarde de dolari în acest an, transmite Reuters, scrie mediafax.

Afacerile de 100 de miliarde de dolari ale companiei Huawei Technologies au fost lovite puternic de la mijlocul lunii mai, după ce Washingtonul a pus cel de-al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume pe o așa-numită “listă neagră” care riscă să îi întrerupă accesul la componente esențiale produse în SUA.

Citește și : Lanț uman de protest la Hong Kong – VIDEO

În prima sa evaluare a impactului restricțiilor, fondatorul și CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat că, în iunie, “lista neagră” îi va afecta veniturile companiei cu 30 de miliarde de dolari, suprimându-i creșterea de prim nivel pentru 2019.

Se pare însă că va fi puțin mai puțin decât atât. Dar trebuie să așteptați rezultatele noastre din martie ”, a declarat Eric Xu, vicepreședintele Huawei, în cadrul unei conferințe de presă susţinută în Shenzhen.

“Dar ar putea avea loc o reducere (a vânzărilor) de peste 10 miliarde de dolari”, a mai spus acesta.

Citește și : Migranții de pe nava Ocean Viking au primit autorizația de debarcare pe coasta malteză

Tags: CEOdolariEric XuHuaweiRen Zhengfeitaxe
Categorii: Știrile zilei