X

Taylor Swift, ‘complet şocată’ de atacul cu cuţitul din oraşul englez Southport

Taylor Swift, ‘complet şocată’ de atacul cu cuţitul din oraşul englez Southport

Vedeta americană Taylor Swift s-a declarat marţi “complet şocată” după atacul cu cuţitul în care doi copii au fost ucişi şi care a avut loc luni în Anglia, în timpul unui curs de dans care se desfăşura pe acordurile muzicale ale cântecelor sale, relatează AFP.

“Oroarea atacului de ieri (luni – n.red.) din Southport continuă să mă copleşească şi sunt pur şi simplu şocată (…) Erau doar nişte copii mici, la un curs de dans”, a scris cântăreaţa americană pe Instagram, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Nu am absolut nicio idee despre cum să îmi exprim condoleanţele faţă de aceste familii”, a adăugat artista pop, aflată în prezent într-un turneu mondial.

Poliţia britanică a arestat un adolescent de 17 ani şi nu consideră că atacul ar avea legătură cu terorismul.

Fanii din Marea Britanie ai vedetei americane au lansat o strângere de fonduri online, care adunase deja peste 38.000 de lire sterline (45.000 de euro) până marţi dimineaţă.

“Colaborăm cu Spitalul de Copii Alder Hay (din Liverpool) pentru a ajuta la strângerea de bani pentru familiile afectate de tragedia din Southport şi pentru a contribui financiar la funeraliile celor doi ‘swifties’ care şi-au pierdut viaţa în mod tragic”, se afirmă pe pagina dedicată strângerii de fonduri de pe platforma online JustGiving.

Cristina Jones, o “swifty” – poreclă dată admiratorilor cântăreţei americane Taylor Swift – se află la originea acestei iniţiative, numită “Swifties for Southport”, lansată în parteneriat cu organizaţia caritabilă a spitalului de copii unde au fost transportaţi răniţii.

“Faptul că aceşti părinţi trec prin iad în aceste momente şi că se află sub stres financiar din cauza asta ne frânge inimile”, a declarat ea pentru BBC. “Nu avem cum să ameliorăm lucrurile. Dar eliminarea stresului a fost cu siguranţă o prioritate pentru noi”, a adăugat ea.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Doi copii au fost ucişi, alţi nouă răniţi – din care şase se află în stare critică -, precum şi doi adulţi, în urma unui atac cu cuţinut care a fost comis luni dimineaţă în oraşul englez Southport în timpul unui eveniment organizat pentru copii şi care a avut ca tematică piese din repertoriul cântăreţei Taylor Swift.

Regatul Unit este “profund şocat” de atacul cu cuţitul care a ucis doi copii la o şcoală de dans din nord-vestul Angliei, a declarat luni premierul britanic Keir Starmer.

Tags: Taylor Swift
Diverse