X

ŢEAPĂ ca-n filme! O fostă candidată la prezidenţiale pretinde că i s-a furat un diamant de 45 de milioane de euro

O fostă candidată la alegerile prezidenţiale din Guineea a depus plângere pentru furtul dintr-un hotel din Paris a unui diamant estimat la 45 milioane de euro, au indicat surse concordante, citate de AFP, potrivit agerpres.

Doi bărbaţi, care s-au dat drept ruşi, s-au întâlnit luni cu Marie-Madeleine Dioubaté într-un hotel parizian din arondismentul VIII pentru expertizarea diamantului. După evaluare, ei i-au dat un document care certifica faptul că piesa valorează 45 milioane de euro, potrivit unei surse de poliţie.


Citeşte şi: The Times: Theresa May este aşteptată să demisioneze vineri

Dar, între timp, printr-o serie de scamatorii bine cunoscute escrocilor şi anchetatorilor, cei doi indivizi au subtilizat diamantul veritabil şi l-au înlocuit cu unul fals, a precizat o sursă apropiată dosarului, confirmând o informaţie difuzată de postul de radio Europe 1.

Când victima şi-a dat seama, ce doi fugiseră. Ea a depus plângere. ”Referitor la valoarea reală a diamantului, ea este pentru moment declarativă”, a subliniat sursa de poliţie.

Potrivit parchetului din Paris, a fost deschisă o anchetă preliminară, acuzarea fiind de furt în bandă organizată. Brigada de combatere a banditismului (BRB) este însărcinată cu efectuarea anchetei.

Marie-Madeleine Dioubaté, de la Partidul Ecologiştilor din Guineea, a fost singura femeie care a candidat la alegerile prezidenţiale din Guineea în 2015, câştigate de către preşedintele care îşi încheia mandatul în acea vreme Alpha Conde.

Tags: Brigada de combatere a banditismului (BRB)diamantGuineeaMarie-Madeleine Dioubatéparis
Categorii: Diaspora