Teatrele de pe Broadway rămân ÎNCHISE până în iunie

Publicat:

Teatrele de pe Broadway vor rămâne închise încă două luni până la 7 iunie, în condiţiile în care pandemia de coronavirus ar putea determina suspendarea restului sezonului în aşa numita Mecca a teatrului din New York, relatează joi EFE, potrivit agerpres.

“Principala noastră prioritate rămâne sănătatea şi bunăstarea publică pe Broadway şi a miilor de persoane care lucrează în industria teatrului în fiecare zi, inclusiv actori, muzicieni, tehnicieni şi multe alte categorii profesionale”, notează în comunicatul difuzat miercuri Charlotte St Martin, preşedinta Broadway League, asociaţia naţională pentru industria teatrului Broadway cu sediul în New York.


Citește și: A doua zi consecutiv cu aproape 2000 de decese în SUA

Noul anunţ al Broadway League intervine la mai puţin de o lună după închiderea oficială a sălilor de teatru, care iniţial era prevăzută pentru 30 de zile şi care a fost luată după ce autorităţile din New York au interzis reuniunile de peste 50 de persoane ca măsură împotriva răspândirii noului virus.

În urmă cu două săptămâni, s-a anunţat şi amânarea sine die a premiilor Tony, considerate Oscarurile teatrului, din cauza pandemiei de coronavirus care a determinat totodată amânarea sau anularea unei lungi liste de evenimente culturale în SUA.

Miercuri s-a aflat şi că gala New York Drama Desk Awards, considerate o antisală a premiilor Tony, va anunţa câştigătorii pe internet la 31 mai fără sărbătorirea acestui eveniment care reuneşte anual comunitatea de pe Broadway şi Off Broadway pentru a recompensa producţii de teatru de mai mică anvergură.

Citește și: Australienii blocaţi în America și în Africa de Sud vor fi repatriați

Pentru decernarea premiilor se va ţine cont doar de piesele de teatru lansate până la 11 martie când s-a anunţat închiderea sălilor, astfel încât rămân în afară în total 16 producţii care prevedeau să aibă premiera înainte de vara aceasta.

New York rămâne epicentrul pandemiei de coronavirus cu peste 142.000 cazuri pozitive, foarte aproape de cifrele Spaniei, cu în total 6.268 de decese şi un nou record de 779 morţi în ultimele 24 de ore.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.