X

Teatrul de Operă din capitală a fost inundat. „Problema acoperișului e gravă și urmează a fi rezolvată la cel mai înalt nivel”, susține directorul TNOB

Teatrul de Operă din capitală a fost inundat. „Problema acoperișului e gravă și urmează a fi rezolvată la cel mai înalt nivel”, susține directorul TNOB

Teatrul de Operă din Chișinău a fost inundat după ce, sub presiunea apei de pe acoperiș, au cedat două țevi. Una din cele două țevi s-a rupt în bucăți. În rezultat, scena teatrului a fost inundată. La fața locului au intervenit serviciile tehnice, care au schimbat țeava ruptă în bucăți și au evacuat apa de pe scenă. Precizările au fost făcute de Nicolae Dohotaru, director general al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Potrivit lui Dohotaru, problema acoperișului continuă să fie „gravă și urmează a fi rezolvată la cel mai înalt nivel”. Între timp, reprezentanții teatrului au anunțat că un spectacol programat pentru seara zilei de 15 septembrie, la ora 18:00, va avea loc „în ciuda provocărilor cauzate de ploile abundente”, scrie newsmaker.md.

Nicolae Dohotaru a confirmat pe o rețea de socializare că Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” a fost inundat.

„Sub presiunea apei de pe acoperiș, au cedat două țevi. Toate serviciile tehnice au fost la locul lor. Au schimbat, din mers, țeava ruptă în bucăți. Au evacuat apa din acest loc de pe scenă. Am găsit un mic sistem mecanic, care va redirecționa apa rămasă pe acoperiș. (…) Dar, problema acoperișului e gravă și urmează a fi rezolvată la cel mai înalt nivel. Altă soluție nu există”, a comunicat directorul teatrului.

Citește și: Unele localități au rămas fără lumină, din cauza ploilor

Între timp, pe pagina de Facebook a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” s-a anunțat că un spectacol programat pentru seara zilei de 15 septembrie, la ora 18:00, va avea loc „în ciuda provocărilor cauzate de ploile abundente”.

În seara zilei de 14 septembrie, soprana Valentina Nafornița a publicat imagini cu distrugerile din interiorul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”. „Plânge Opera… este strigător la cer. Ce siguranță poate avea artistul pășind pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieşu”?”, a scris artista pe pagina sa de Facebook. Detalii AICI.

Tags: Acoperişdouă țeviTeatrul de Operă
Social