Teatrul Radiofonic Radio Moldova participă în premieră la Simpozionul de istorie a dramei audio din Ungaria

Publicat:

Teatrul Radiofonic Radio Moldova participă în premieră la Simpozionul de istorie a dramei audio din Ungaria

Simpozionul european de istorie a dramei audio se desfășoară în perioada 2 – 3 septembrie la Budapesta, Ungaria. Evenimentul este organizat de Universitatea Eötvös Loránd, Facultatea de Umanistică, scrie radiomoldova.md.

Oameni de știință care studiază istoria și evoluția Teatrelor Radiofonice și domeniile conexe, precum și practicieni, vor participa timp de două zile la conferința internațională. Printre invitați sunt cercetători ai genului – Teatrul Sonor – din țările: R. Moldova, Finlanda, România, Republica Cehă, Ungaria, Germania, Polonia, Italia, Albania, Croația și Grecia.


Citește și: Ion Ștefăniță, respinge acuzațiile ministrului culturii, Sergiu Prodan: „Creează toate situațiile pentru a nu mișca lucrurile din loc”  

Scopul simpozionului este de a inspira discuții între savanți și producători de drame radio pentru a avea o privire de ansamblu asupra căilor naționale de dezvoltare a dramei radio și pentru a obține o perspectivă asupra noii redescoperiri naționale și internaționale a genului.

Este pentru prima oară când Teatrul Radiofonic Radio Moldova participă la discuții pe tema dată în cadrul unui Simpozion Internațional.

Organizatorii Simpozionului european de istorie a dramei audio de la Budapesta propun, totodată, stabilirea fundamentală a dramei radiofonice, printr-un studiu european, în care lucrările cheie, autorii, regizorii, stilurile și subgenurile naționale și de epocă să fie explorate, pentru a obține o înțelegere mai profundă a modului în care acest gen „invizibil” s-a dezvoltat în ultimii o sută de ani.

Amintim că istoria scrisă a Teatrului Radiofonic Radio Moldova începe din anul 1950, cu primul spectacol înregistrat pe bandă magnetică – „Piatra din casă”, de V. Alecsandri.

Ludmila Alexei, producător Teatrul Radiofonic, doctorandă Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, participă la Simpozionul european de istorie a dramei audio de la Budapesta, Ungaria, cu un articol pe tema „Teatrul radiofonic – întâlniri artistice la microfon. Trecut și prezent continuu. 75 de ani împreună pe undele radio.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ecosistemele din Antarctica, ameninţate de specii invazive care sosesc plutind pe resturi organice sau plastic (studiu)

Ecosistemele din Antarctica, ameninţate de specii invazive care sosesc plutind pe resturi organice sau plastic (studiu) Ecosistemele din Antarctica ar putea fi ameninţate de sosirea...

Prinții William și Harry, revedere după o pauză de luni întregi: Ce eveniment i-a reunit pe frați

Prinții William și Harry, revedere după o pauză de luni întregi: Ce eveniment i-a reunit pe frați Ce spun martorii despre întâlnirea recentă a prinților...

Pelerinaj în Rusia: Încă 60 de preoți ai Mitropoliei Moldovei ar urma să ajungă la Moscova la început de septembrie

Pelerinaj în Rusia: Încă 60 de preoți ai Mitropoliei Moldovei ar urma să ajungă la Moscova la început de septembrie Încă 64 de preoți ai...

PSDE acuză CEC că l-ar fi împiedicat pe Valeriu Pleșca să candideze la funcția de președinte

PSDE acuză CEC că l-ar fi împiedicat pe Valeriu Pleșca să candideze la funcția de președinte Partidului Social Democrat European acuză Comisia Electorală Centrală că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.