Tedros salută revenirea SUA în OMS: ‘Este o mare zi pentru sănătatea mondială’

Publicat:

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a considerat joi că reîntoarcerea SUA în cadrul organizaţiei, anunţată de noua Administraţie a lui Joe Biden, este “o mare zi pentru OMS şi pentru sănătatea mondială”, relatează EFE, potrivit agerpres.

Suspendarea planurilor de abandonarea a OMS, cu care a ameninţat anteriorul guvern al lui Donald Trump, precum şi alăturarea SUA programului COVAX de distribuire echitabilă a vaccinurilor, înseamnă că “lumea va putea fi mai bine echipată” în lupta împotriva pandemiei, a declarat expertul etiopian.


Citește și: Joe Biden a devenit al 46-lea președinte al SUA după ce a depus jurământul

“Preşedintele Biden va emite o directivă în cursul zilei (joi) care va include intenţia Statelor Unite de a se alătura COVAX şi de a susţine ACT – Acceleratorul pentru progresul eforturilor multilaterale pentru distribuţia vaccinului împotriva COVID-19, a terapiei şi diagnosticului, pentru acces echitabil, cercetare şi dezvoltare”, a informat Fauci consiliul de conducere al OMS.

“Suntem foarte mulţumiţi că SUA rămân în această familie”, a adăugat Tedros, care a subliniat că rolul acestei ţări în sănătatea mondială “este cu adevărat crucial”.

Donald Trump, a sistat finanţarea americană pentru OMS, pentru care Statele Unite erau cel mai important donator în iulie 2020.

Citește și: UE salută revenirea SUA în Acordul de la Paris

La puţin timp după asumarea preşedinţiei, JoeBiden a semnat un ordin executiv pentru a evita ieşirea SUA din OMS, un proces lansat de Trump şi care urma să devină efectiv după un an, în iulie 2021.

Noul preşedinte american a semnalat această decizie într-o scrisoare trimisă secretarului general al ONU, António Guterres, şi responsabilului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Gripa aviară a ucis zeci de tigri și lei în Vietnam. Temeri în legătură cu o posibilă transmitere de la om la om

Gripa aviară a ucis zeci de tigri și lei în Vietnam. Temeri în legătură cu o posibilă transmitere de la om la om Zeci de...

Alertă la Hamburg. Doi pasageri ai unui tren, suspectați că au luat virusul Marburg

Alertă la Hamburg. Doi pasageri ai unui tren, suspectați că au luat virusul Marburg A fost alertă aseară în Gara Centrală din Hamburg. Doi călători...

Rebelii houthi anunță că au lansat un atac cu drone asupra Israelului

Rebelii houthi anunță că au lansat un atac cu drone asupra Israelului Rebelii houthi din Yemen, care sunt susţinuţi de Iran, au afirmat joi că...

Corupție electorală fără precedent: 130.000 de cetățeni, mituiți cu bani din Rusia

Corupție electorală fără precedent: 130.000 de cetățeni, mituiți cu bani din Rusia Inspectoratul General al Poliției (IGP) și Procuratura Anticorupție (PA) au organizat astăzi un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.