X

Teheranul, afectat de căderi masive de zăpadă

Un star gros de zăpada a acoperit sâmbătă străzile din nordul Teheranului, perturbând traficul rutier şi conducând la închiderea şcolilor, au declarat autorităţile din capitala iraniană, relatează AFP, potrivit agerpres.

Echipele de deszăpezire s-au mobilizat pentru a curăţa drumurile şi trotuarele din capitală, unde zăpada a început să cadă de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, prima zi a săptămânii de lucru în Iran.

Citește și : Noi dezvăluri privind implicarea lui Trump în dosarul ucrainean

“Zăpada a început să cadă în momentul în care, de obicei, circulaţia este extrem de intensă şi nu a făcut decât să îngreuneze traficul rutier”, a declarat primarul principalului district al Teheranului, Hamid Moussavi, citat de agenţia de ştiri Isna.

Potrivit unui responsabil municipal, citat de site-ul televiziunii de stat, puţine accidente s-au produs în pofida condiţiilor dificile de circulaţie şi a numărului mic de maşini echipate cu anvelope de iarnă.

Citește și : Bugetul UE pe 2020, în aer. Statele membre şi PE nu au reuşit să ajungă la un acord

“Din cauza frigului şi a zăpezii, toate şcolile vor fi închise în această după-amiază” la Teheran, a afirmat guvernatorul adjunct al capitalei, Mohammad Taghizadeh, citat de Isna. Şcolile din Shemiranat, la nord de Teheran, vor fi de asemenea închise.

Tags: Hamid MoussaviMohammad Taghizadehteheranzăpadă
Categorii: Sinteze