X

Teheranul ar putea discuta cu Washingtonul dacă SUA ridică sancțiunile (ministru iranian)

Ministrul iranian de Informații, Mahmoud Alavi, a declarat că Teheranul și Washingtonul ar putea să poarte discuții privind situația din regiune dacă Statele Unite ar ridica sancțiunile impuse Iranului și dacă liderul suprem, Ali Khamenei, ar fi de acord, relatează agenția IRNA, citată de Reuters, scrie mediafax.

„Chestiunea discuțiilor cu America ar putea fi luată din nou în considerare de Iran doar dacă Trump (președintele Statelor Unite, Donald Trump, n.r.) ridică sancțiunile și dacă liderii noștri supremi ne permit să purtăm asemenea discuții”, a spus el.

Citește și : Putin admite că submarinul rus la bordul căruia s-a produs un incendiu avea un reactor nuclear

„Americanii sunt speriați de puterea militară a Iranului, acesta este motivul pentru care au decis să renunțe la decizia de a ataca Iranul”, a mai spus Alavi.

Declarația acestuia vine în contextul în care Donald Trump a declarat luna trecută că a renunțat la ideea de a ataca Iranul ca răspuns la doborârea unei drone americane pe 20 iunie deoarece un asemenea atac ar fi dus la moartea a 150 de persoane. În cadrul aceleiași declarații, Trump a declarat că este deschis la negocieri cu Teheranul.

Citește și : Un superpetrolier suspectat că transporta ţiţei spre Siria, reţinut în Gibraltar

Tags: Ali KhameneiIranMahmoud AlavisanctiuniStatele Unitewashington
Categorii: Sinteze