X

Teheranul condamnă atacul antisemit din Pittsburgh şi aduce un omagiu victimelor

Ministrul de externe iranian, Javad Zarif, a condamnat luni atacul sângeros produs sâmbătă într-o sinagogă din Pittsburgh, nord-estul Statelor Unite, afirmând că adresează gândurile şi rugăciunile sale victimelor, transmite AFP, potrivit agerpres.

Unsprezece persoane au fost ucise în cel mai grav atac antisemit din istoria recentă a Statelor Unite, comis de un bărbat înarmat în sinagoga ‘Tree of Life’ (‘Copacul vieţii’) din Pittsburgh.

Citeşte şi: Tragedie aviatică în Indonezia. Un avion cu 188 de persoane la bord s-a prăbuşit în mare

Măcelul de sâmbătă a suscitat o durere imensă şi a îndoliat comunitatea evreiască din SUA, cea mai importantă din lume după cea din Israel.

‘Extremismul şi terorismul nu au nici rasă, nici religie şi trebuie condamnate în toate cazurile’, a scris ministrul iranian pe Twitter.

Citeşte şi: Cutremur foarte puternic în Argentina

‘Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre victimele atacului terorist asupra sinagogii din Pittsburgh, şi spre apropiaţii lor’, a adăugat Zarif.

Iranul nu mai întreţine relaţii diplomatice cu SUA din 1980. Teheranul nu recunoaşte statul Israel, opoziţia faţă de acesta aflându-se în centrul politicii sale după Revoluţia islamică din 1979.

Tags: atac antisemitIranJavad ZarifPittsburghsinagogaSUAteheran
Categorii: Sinteze