X

Teheranul îi acuză pe americani că au transformat Golful Persic ‘într-un butoi cu pulbere’

Ministerul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a acuzat luni Statele Unite că transformă regiunea Golfului Persic într-un “butoi de pulbere gata să ia foc”, informează agenția de știri Reuters, citând postul Al Jazeera, relatează și mediafax.

Zona navigabila a Golfului Persic “este îngustă, va deveni mai puțin sigură pe măsură ce navele străine își sporesc prezența aici”, a declarat Zarif într-un interviu pentru postul din Qatar.

Citește și: Australia bagă sute de milioane de dolari în forțele speciale

“Regiunea a devenit un butoi de pulbere gata să ia foc, deoarece America și aliații săi o copleșesc cu arme”, a adăugat șeful diplomației iraniene.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană și sechestrarea mai multor tancuri petroliere.

Citește și: Jihadiștii amenință pe toată lumea în Siria. Primii luați în colimator sunt kurzii și forțele susținute de SUA

După sechestrarea unui tanc petrolier britanice de către forțele iraniene, mai multe țări, inclusiv Israelul, au anunțat că vor participa la o misiune coordonată de Statele Unite pentru securizarea Golfului Persic prin contracararea acţiunilor Iranului.

Tags: acord nuclearDonald Trumpgolful persicIranMohammad Javad ZarifSUAteheran
Categorii: Sinteze