Teheranul le cere statelor din Golf să nu permită utilizarea spaţiului lor aerian împotriva Iranului

Publicat:

Teheranul le cere statelor din Golf să nu permită utilizarea spaţiului lor aerian împotriva Iranului

Teheranul le-a transmis statelor arabe din Golf că ar fi “inacceptabil” dacă ar permite utilizarea spaţiului lor aerian sau a bazelor lor militare împotriva Iranului şi a avertizat că orice astfel de acţiune va atrage un răspuns din partea Teheranului, a declarat un important oficial iranian, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Oficialul a declarat, totodată, că orice acţiune a statelor din Golf pentru a echilibra pieţele petroliere în cazul în care instalaţiile energetice iraniene ar fi lovite de Israel nu a fost un subiect dezbătut până în prezent.


Vezi şi: VIDEO – IDF a distrus un tunel al Hezbollah care ajungea în Israel – Stiripesurse.md

Declaraţiile oficialului iranian survin pe fondul îngrijorării crescânde cu privire la posibilele represalii israeliene pentru atacul cu rachete lansat de Iran săptămâna trecută, în momentul în care ministrul iranian de externe, Abbas Araqchi, se află în vizită miercuri în Arabia Saudită şi în alte state din Golf, inclusiv în Qatar, pentru a discuta probleme regionale.

Teheranul le cere statelor din Golf să nu permită utilizarea spaţiului lor aerian împotriva Iranului

Ele au loc după discuţiile dintre Iran şi capitalele statelor arabe din Golf de săptămâna trecută, în marja unei conferinţe în Qatar, când statele din Golf au încercat să liniştească Iranul cu privire la neutralitatea lor în orice conflict dintre Teheran şi Israel.

“Iranul a precizat clar că orice acţiune a unei ţări din Golful Persic împotriva Teheranului, fie prin utilizarea spaţiului lor aerian sau a bazelor lor militare, va fi considerată de către Teheran ca o acţiune întreprinsă de întregul grup, iar Teheranul va răspunde în consecinţă”, a mai spus oficialul iranian pentru Reuters.

“Mesajul a subliniat necesitatea unităţii regionale împotriva Israelului şi importanţa asigurării stabilităţii”, a mai spus el.

Teheranul le cere statelor din Golf să nu permită utilizarea spaţiului lor aerian împotriva Iranului

“Teheranul a precizat, de asemenea, că orice ajutor acordat Israelului, cum ar fi permiterea utilizării spaţiului aerian al unei ţări regionale pentru acţiuni împotriva Iranului, este inacceptabilă”, a adăgat oficialul.

Preşedintele american Joe Biden urmează să aibă miercuri o convorbire telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, care va include discuţii cu privire la eventuale planuri de atac asupra Iranului, potrivit unei surse familiarizate cu această chestiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 230 de granturi destinate studiilor superioare de doctorat științific și profesional

Peste 230 de granturi destinate studiilor superioare de doctorat științific și profesional În acest an academic, statul oferă finanțare pentru 232 de granturi destinate studiilor...

5 to go intră pe piaţa din Republica Moldova cu o cafenea

5 to go intră pe piaţa din Republica Moldova cu o cafenea Lanțul de cafenele 5 to go își extinde prezența internațională și pe piața...

Au furat ciocolate de peste 1000 de euro. Doi moldoveni reținuți în Germania

Au furat ciocolate de peste 1000 de euro. Doi moldoveni reținuți în Germania Doi moldoveni au fost reținuți în Germania. Cei doi au fost...

Atenție! Se caută un copil

Atenție! Se caută un copil Un copil de 10 ani este de negăsit, iar poliția cere ajutorul cetățenilor. Băiatul, originar din satul Nicolaevca, astăzi dimineață a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.