X

Teheranul neagă că orice implicare în violențele de la Ambasada americană din Bagdad

Regimul de la Teheran a negat miercuri că ar fi în vreun fel implicat în protestele violente de la Ambasada SUA din Irak și a îndemnat Administrația de la Washington să-și reconsidere politicile în regiune, se afirmă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Iran, citat de Reuters online, scrie mediafax.

“Oficialii americani au uluitoarea îndrăzneală de a atribui Iranului protestelor irakienilor față uciderea în mod sălbatic a de cel puțin 25 de irakieni (de către Washington)…”, a declarat Mousavi, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul MAE de la Teheran.

Citește și : Trump: Voi semna marele nostru acord comercial Faza 1 cu China la 15 ianuarie

Mousavi “a negat acuzațiile oficialilor americani împotriva țării noastre, a avertizat împotriva oricăror represalii sau denaturari din partea oficialilor americani și a solicitat Casei Albe să-și reconsidere politicile distructive din regiune”, se mai arată în comunicat.

Replica Teheranului vine după ce președintele american Donald Trump a acuzat Iranul de orchestrarea violențelor de la Ambasada SUA din Irak și a amenințat că Washingtonul va trece la represalii.

“Ianul a ucis un partener civil american, a rănit alții. Am reacționat ferm și mereu o vom face. Acum Iranul orchestrează un atac asupra Ambasadei SUA în Irak. Vor fi trași la răspundere. În plus, ne așteptăm ca Irakul să-și folosească forțele pentru a proteja ambasada”, afirmă liderul de la Casa Albă într-un mesaj postat marți pe Twitter.

“Vor plăti un preț mare! Nu este un avertisment, este o amenințare”, a scris Trump într-un mesaj postat ulterior pe Twitter.

Citește și : Trump îndeamnă Irakul să protejeze ambasada americană la Bagdad

Sute de protestatari proiranieni au încercat marți să pătrundă cu forța în Ambasada SUA din Bagdad, după atacuri aeriene americane care au vizat o gruparea paramilitară, Kataeb Hezbollah, susținută de Teheran.

Tags: ambasadaIrakIranprotesteSUAteheranViolentewashington
Categorii: Sinteze