X

Teheranul nu a oferit garanții că petrolierul Grace 1 nu se va îndrepta spre Siria (minister)

Regimul de la Teheran nu a oferit vreo garanție că tancul petrolier Grace 1 nu se va îndrepta spre Siria în urma eliberării de către autoritățile din Gibraltar, a declarat Abbas Musavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Iran, potrivit site-ului postului CNBC, scrie mediafax.

“Iranul nu a oferit nicio garanție că tancul petrolier Grace 1 nu se va îndrepta spre Siria”, a afirmat oficialul, precizând că “așa cum am spus anterior (…) Siria nu era destinatia” navei.

Citește și : Israelul cedează și o lasă Rashida Tlaib să își viziteze bunica palestiniană

Musavi a mai afirmat că “nu era treaba nimănui chiar dacă era Siria”.

Curtea Supremă din Gibraltar a aprobat joi eliberarea imediată a petrolierului iranian Grace 1, aflat sub pavilion panamez, în pofida eforturilor depuse de Statele Unite de a bloca eliberarea navei.

Fabian Picardo, premierul regiunii autonome britanice Gibraltar, a declarat că petrolierul iranian Grace 1, care a fost reținut timp de o lună pe baza suspiciunilor că ar fi încălcat sancțiunile UE contra Siriei, va putea părăsi portul când va fi gata, lucru ce s-a putea produce vineri sau sâmbătă.

Presa internațională speculează că autoritățile de la Londra speră că eliberarea navei Grace 1 va convinge Teheranul să elibereze un petrolier britanic capturat de Iran în zona Strâmtorii Ormuz.

Citește și : Tragedie pe un vas de croazieră: Un pasager A MURIT după ce a căzut în mare!

Tags: gibraltarGrace 1IranlondraOrmuzsiriateheran
Categorii: Sinteze