X

Teheranul răspunde la acuzațiile venite din America privind RĂPIREA unei jurnaliste

Iranul a calificat miercuri drept “absurd şi lipsit de fundament” anunţul justiţiei americane privind inculparea a patru “agenţi de informaţii iranieni” care ar fi planificat răpirea unei ziariste americane de origine iraniană din SUA, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

“Această nouă afirmaţie din partea Statelor Unite, a căror ostilitate faţă de Iran nu este un secret, este lipsită de temei şi absurdă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Afaceri Externe, Said Katibzadeh. “Nu este prima dată când SUA recurg la scenarii hollywoodiene”, a adăugat acesta, potrivit agenţiei Isna.

Citește și: George W. Bush CRITICĂ retragerea din Afganistan: ‘Este o greșeală!’

“Desigur, ne aşteptăm la astfel de poveşti din partea Americii, a cărei scurtă istorie abundă de asasinate, răpiri şi sabotaje. Dar de această dată autorităţile americane au jignit realmente inteligenţa lumii, cu această poveste naivă”, a conchis purtătorul de cuvânt.

Comunicatul de marţi al Departamentului Justiţiei de la Washington nu a dezvăluit identitatea ţintei complotului evocat, dar Reuters a confirmat că este vorba de ziarista iraniano-americană şi militanta feministă Masih Alinejad. Comunicatul a indicat doar că este vorba de o jurnalistă care “a scos în evidenţă încălcările drepturilor omului comise de guvernul iranian”.

Citește și: 1.000 de oameni s-au infectat cu coronavirus la un festival de muzică din Utrecht

Potrivit justiţiei americane, reţeaua descoperită de FBI viza şi alte persoane, mai ales din Canada, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

Tags: IranjurnalistaMasih Alinejadnew yorkrapireSaid KatibzadehSUAteheranwashington
Categorii: Sinteze