X

Teheranul transmite că Palestina rămâne cea mai importantă problemă pentru lumea islamică

Preşedintele iranian, Hassan Rohani, a afirmat marţi că Palestina rămâne cea mai importantă problemă pentru lumea islamică, potrivit Press TV, relatează agenţia Xinhua, conform agerpres.

După prăbuşirea grupării teroriste Stat Islamic (SI) în Siria şi în Irak, problema Palestinei şi-a recăpătat importanţa pentru musulmani, a declarat Rohani la ceremonia de deschidere a celei de-a 13-a sesiuni a Uniunii Parlamentare a Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) la Teheran, la care participă reprezentanţi din 44 de ţări.

Citeşte şi: Pod PRĂBUŞIT în Columbia. Cel puţin 9 oameni au murit – FOTO/VIDEO

Potrivit preşedintelui iranian, instabilitatea şi insecuritatea cu care se confruntă în prezent regiunea rezultă din ocuparea israeliană continuă a teritoriilor palestiniene.

Rohani a făcut apel la statele islamice să-şi unească forţele pentru crearea ”unei regiuni calme şi a unor relaţii externe paşnice”, adăugând că Iranul nu consideră nici o ţară ca fiind ”competitorul” său in regiune.

”Cu toate acestea, unele ţări urmează o cale greşită şi caută să lărgească rupturile dintre naţiunile musulmane sub influenţa SUA şi a Israelului”, a declarat Rohani.

Citeşte şi: Caz CUTREMURĂTOR în California. 12 copii erau torturaţi de propriii lor părinţi – FOTO/VIDEO

Liderul de la Teheran a criticat unele state musulmane pentru ceea ce el a numit dependenţa lor de puteri străine. ”Experienţa istoriei moderne ne învaţă că aceste puteri se gândesc numai la propriile lor interese”’, a afirmat preşedintele iranian.

Hassan Rohani crede că Iranul poate să se angajeze, pe baza respectului reciproc, în negocieri şi cooperare cu ţări cu care are diferende de opinie. 

Tags: Hassan RohaniierusalimIrakIranisraelPalestinasiriaStat Islamic (SI)SUAteheran
Categorii: Sinteze