Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate de către o delegație a Băncii Naționale a Moldovei, condusă de guvernatoarea Anca Dragu, care a mers în vizită de lucru la Monetăria Statului din România. Potrivit BNM, scopul vizitei a fost dezvoltarea unui parteneriat eficient, cu un accent deosebit pe emiterea monedelor comemorative și jubiliare pentru promovarea patrimoniului cultural al Republicii Moldova, transmite IPN.

„Această vizită ne oferă o oportunitate excelentă de dezvoltare a colaborării în domeniul colecțiilor numismatice și reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale. Ne propunem să realizăm proiecte de valoare, care să reflecte bogăția patrimoniului cultural al Republicii Moldova și să promovăm aceste valori în rândul publicului larg”, a declarat guvernatoarea Anca Dragu. Din delegație a făcut parte și viceguvernatorul Constantin Șchendra, ce patronează Direcția operațiuni cu numerar.

Citește și: Bolea: În R.Moldova sunt implementate trei proiecte mari de reabilitare a sistemelor de irigare pentru agricultură

Banca Națională a Moldovei este singura autoritate care are dreptul să emită monede comemorative și jubiliare pe teritoriul Republicii Moldova.