TELENOVELĂ la nivel înalt. FEMEIA FATALĂ din viaţa fostului premier ceh a fost condamnată

Publicat:

Un tribunal din Praga a condamnat-o miercuri la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru utilizare ilicită a Serviciului Militar de Informaţii al Cehiei (VZ), pe asistenta şi amanta fostului premier ceh Petr Necas, al cărui guvern a căzut în 2013, în urma unui scandal de corupţie şi moravuri, informează AFP, potrivit agerpres.

Etichetată adesea de presă drept ‘femeia fatală’ a lui Necas, a cărui soţie a şi devenit de atunci, Jana Nagyova-Necasova a fost declarată vinovată de utilizarea în scopuri private, în 2012, a serviciilor de informaţii militare, pentru a o spiona pe Radka, pe atunci soţia şefului de guvern, în scopul de a grăbi divorţul lor.


Citeşte şi: Ratko Mladic, ÎNCHISOARE pe VIAŢĂ pentru genocid. A fost evacuat din sala de judecată

Dând citire sentinţei, judecătorul Pavla Hajkova a declarat că vinovăţia Janei Nagyova-Necasova a fost ‘demonstrată în mod clar’, dezvăluind în acelaşi timp ‘poziţia vădit supusă’ a lui Necas faţă de asistenta sa.

Aceasta din urmă, motivată, potrivit judecătorului, de o ‘ură profundă’ faţă de fosta soţie a lui Petr Necas, a abuzat de ‘puterea sa fără limite ce decurgea din legătura sa amoroasă’ cu premierul.

Nagyova-Necasova, care nu a asistat la anunţarea verdictului, va face, ‘după toate probabilităţile’, apel, potrivit avocatului său Eduard Bruna.

Tribunalul a condamnat, de asemenea, la pedepse cuprinse între 18 şi 20 de luni închisoare cu suspendare trei funcţionari ai VZ implicaţi în această afacere.

Citeşte şi: Imagini dramatice cu DEZERTAREA soldatului nord-coreean

Petr Necas, 53 de ani, în acea perioadă şef al guvernului de centru-dreapta, a divorţat în final în 2013 de Radka, soţia sa vreme de 25 de ani şi mama celor patru copii ai lor, pentru a se căsători cu asistenta sa o lună mai târziu.

Scandalul a contribuit foarte mult la furtuna politică ce a dus, în octombrie 2013, la alegeri legislative anticipate în Cehia.

Jana Nagyova-Necasova a fost deja absolvită de două ori de acelaşi tribunal al arondismentului I al capitalei cehe în acest dosar, însă aceste verdicte au fost ulterior anulate de tribunalul municipal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.