X

TELENOVELĂ la nivel înalt. FEMEIA FATALĂ din viaţa fostului premier ceh a fost condamnată

Un tribunal din Praga a condamnat-o miercuri la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru utilizare ilicită a Serviciului Militar de Informaţii al Cehiei (VZ), pe asistenta şi amanta fostului premier ceh Petr Necas, al cărui guvern a căzut în 2013, în urma unui scandal de corupţie şi moravuri, informează AFP, potrivit agerpres.

Etichetată adesea de presă drept ‘femeia fatală’ a lui Necas, a cărui soţie a şi devenit de atunci, Jana Nagyova-Necasova a fost declarată vinovată de utilizarea în scopuri private, în 2012, a serviciilor de informaţii militare, pentru a o spiona pe Radka, pe atunci soţia şefului de guvern, în scopul de a grăbi divorţul lor.

Citeşte şi: Ratko Mladic, ÎNCHISOARE pe VIAŢĂ pentru genocid. A fost evacuat din sala de judecată

Dând citire sentinţei, judecătorul Pavla Hajkova a declarat că vinovăţia Janei Nagyova-Necasova a fost ‘demonstrată în mod clar’, dezvăluind în acelaşi timp ‘poziţia vădit supusă’ a lui Necas faţă de asistenta sa.

Aceasta din urmă, motivată, potrivit judecătorului, de o ‘ură profundă’ faţă de fosta soţie a lui Petr Necas, a abuzat de ‘puterea sa fără limite ce decurgea din legătura sa amoroasă’ cu premierul.

Nagyova-Necasova, care nu a asistat la anunţarea verdictului, va face, ‘după toate probabilităţile’, apel, potrivit avocatului său Eduard Bruna.

Tribunalul a condamnat, de asemenea, la pedepse cuprinse între 18 şi 20 de luni închisoare cu suspendare trei funcţionari ai VZ implicaţi în această afacere.

Citeşte şi: Imagini dramatice cu DEZERTAREA soldatului nord-coreean

Petr Necas, 53 de ani, în acea perioadă şef al guvernului de centru-dreapta, a divorţat în final în 2013 de Radka, soţia sa vreme de 25 de ani şi mama celor patru copii ai lor, pentru a se căsători cu asistenta sa o lună mai târziu.

Scandalul a contribuit foarte mult la furtuna politică ce a dus, în octombrie 2013, la alegeri legislative anticipate în Cehia.

Jana Nagyova-Necasova a fost deja absolvită de două ori de acelaşi tribunal al arondismentului I al capitalei cehe în acest dosar, însă aceste verdicte au fost ulterior anulate de tribunalul municipal.

Tags: amantacehiaJana Nagyova-NecasovaPetr NecasRadka
Categorii: Diaspora