Televiziunea austriacă scoate din program un documentar despre negrii care trăiesc în Viena

Publicat:

Televiziunea publică austriacă ORF, atacată cu regularitate de extrema-dreaptă din guvern, a decis să scoată din program, in extremis, un documentar despre rasismul cu care s-au confruntat persoanele de culoare care trăiesc la Viena, a transmis joi autorul său, potrivit AFP, transmite agerpres.

Intitulat ‘Negru la Viena, de la Soliman la Alaba’, cu referire la sultanul otoman Soliman Magnificul şi la David Alaba, fundaş austriac al echipei de fotbal Bayern München, acest documentar scoate la lumină “prejudecăţile profund înrădăcinate” cu care încă se confruntă persoanele de culoare în capitala austriacă, potrivit acestui program de televiziune.


Citeşte şi: Thailanda cere Londrei extrădarea fostului premier Yingluck Shinawatra

Programat pentru 4 august, documentarul a fost retras subit din grilă “fără explicaţii suplimentare”, a declarat pentru cotidienele Der Standard şi Die Presse autorul său, Teddy Podgorski Jr., care a adăugat că filmul de 25 de minute fusese totuşi validat “cu mult entuziasm” de departamentul de producţie.

Această eliminare din program vine la şapte luni după intrarea la guvernare a vicecancelarului de extremă-dreapta Heinz-Christian Strache, care de la preluarea funcţiei şi-a înmulţit atacurile la adresa ORF, acuzând această instituţie media de referinţă că răspândeşte “minciuni”.

Citeşte şi: Parlamentul francez adoptă un proiect de lege împotriva violenţelor sexuale şi sexiste

Într-un comunicat, ORF a precizat că documentarul trebuie “refăcut” deoarece “nu mai corespundea cu ceea ce a fost comandat, atât în termeni tehnici, cât şi în privinţa formei şi conţinutului”.

Iniţial programat pentru emisiunea regională ‘Österreich Bild’ (‘Imaginea Austriei’), documentarul va fi înlocuit duminică de un reportaj despre podgoriile din capitala austriacă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.