Televiziunea rusă boicotează Jocurile Olimpice

Publicat:

Televiziunea rusă boicotează Jocurile Olimpice

Televiziunea rusă va boicota Jocurile Olimpice pentru prima dată în ultimii 40 de ani din cauza reprezentării reduse a sportivilor ruşi ca urmare a războiului din Ucraina, informează vineri EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Canal 1 şi Rossiya nu vor difuza evenimentul, nici măcar disciplinele la care concurează sportivii ruşi, lucru care nu s-a mai întâmplat de când Uniunea Sovietică a boicotat Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles. SUA au procedat similar în 1980, invocând invazia sovietică în Afganistan.


Citeşte şi: Astăzi încep Jocurile Olimpice de la Paris – Stiripesurse.md

Surse de la aceste canale publice au declarat presei ruse că decizia politică de a nu arăta echipa rusă care concurează fără drapel sau imn a fost luată “cu mult timp în urmă”.

Televiziunea rusă boicotează Jocurile Olimpice

Televiziunea rusă a transmis Jocurile de la Tokio în 2021, deşi atunci echipa slavă a participat doar cu sportivi neutri. Diferenţa este că atunci campania militară rusă în Ucraina nu începuse încă, motiv pentru care acum doar 15 sportivi ruşi merg la Paris.

Unii comentatori au considerat că adevăratul motiv al boicotului este de ordin financiar, deoarece absenţa sportivilor ruşi nu garantează ratinguri ridicate ale audienţei, motiv pentru care canalele au renunţat să obţină drepturile.

Exista posibilitatea ca Match TV, un canalul de sport, să difuzeze principalele competiţii, dar după ce federaţiile de taekwondo, judo şi lupte au respins în ultimul moment invitaţia COI, a fost exclusă şi varianta respectivă.

Televiziunea rusă boicotează Jocurile Olimpice

De situaţie a profitat reţeaua de socializare VKontakte, cunoscută drept Facebookul rusesc, care va transmite în direct atât ceremoniile de deschidere şi de închidere, cât şi competiţiile de la 16 discipline sportive.

O altă variantă pe care o au cetăţenii ruşii este să urmărească Jocurile pe canalul COI, opţiune pe care ruşii o pot folosi încă de miercuri, când a început turneul de fotbal cu meciul Spania-Uzbekistan (2-1).

De la înalţi oficiali până la politicieni ruşi, aceştia au dat asigurări că nu vor apela la televiziunea străină pentru a viziona Jocurile Olimpice, nici măcar pentru a afla despre performanţa compatrioţilor lor. Pe de altă parte, mai mulţi antrenori, sportivi activi şi legende ale sportului rusesc şi-au arătat intenţia de a le urmări îndeaproape.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un film biopic exploziv despre Trump urmează să iasă în sălile de cinema în America înainte de alegeri

Un film biopic exploziv despre Trump urmează să iasă în sălile de cinema în America înainte de alegeri Un film biografic (biopic) controversat despre Donald...

OpenAI va oferi acces guvernului american la modelele sale de limbaj

OpenAI va oferi acces guvernului american la modelele sale de limbaj OpenAI, compania care a lansat chatbotul de inteligenţă artificială (AI) generativă ChatGPT, a încheiat...

Vrei să călătorești în vacanță împreună cu pisica sau câinele? Tot ce trebuie să știi despre pașaportul UE pentru animalele de companie

Vrei să călătorești în vacanță împreună cu pisica sau câinele? Tot ce trebuie să știi despre pașaportul UE pentru animalele de companie Nu doar cetățenii...

Google va construi un centru de date în Uruguay

Google va construi un centru de date în Uruguay Google a anunţat joi construirea unui centru de date în Uruguay, cel de-al doilea al gigantului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.