X

Tendinţele migraţiei s-au schimbat anul trecut în Ungaria

Numărul cetăţenilor Ungariei care s-au întors în ţară anul trecut a fost mai mare decât al celor care au plecat, inversând tendinţa din ultimul deceniu, a relatat vineri cotidianul ungar de afaceri Vilaggazdasag, citat de MTI, potrivit agerpres.

Anul trecut, 23.200 de persoane s-au întors în Ungaria şi 21.900 au plecat să trăiască în străinătate, a consemnat cotidianul ungar, citând datele Oficiului central de statistică KSH.

Citește și : În ciuda pandemiei, piața drogurilor din Asia-Pacific câștigă teren pe zi ce trece

Numărul ungurilor care pleacă din ţară a scăzut în ultimii patru ani. În acelaşi timp, a crescut numărul celor care vin înapoi în Ungaria, a notat Vilaggazdasag. În ultimii 10 ani, vârful emigraţiei a fost înregistrat în 2015, când potrivit datelor KSH s-au mutat în străinătate 33.000 de unguri.

În acelaşi timp, anul trecut, un număr de 10.100 etnici maghiari născuţi în alte ţări s-au mutat în Ungaria, adică mai puţini decât în anii anteriori, a menţionat ziarul ungar. Totuşi, luându-i şi pe aceştia în calcul, în total 33.300 de unguri au revenit în ţară anul trecut, conchide Vilaggazdasag.

Citește și : 39 de ‘dezertori’ ARESTAȚI după ‘invazia’ ratată a Venezuelei

Tags: KSHmaghiariUngaria
Categorii: Diaspora