Tennessee predă anchetatorilor federali investigaţia ce a vizat licitaţia eşuată a reşedinţei Graceland

Publicat:

Tennessee predă anchetatorilor federali investigaţia ce a vizat licitaţia eşuată a reşedinţei Graceland

Procurorul general din Tennessee a cerut guvernului federal american să preia ancheta ce a vizat o tentativă de scoatere la licitaţie a proprietăţii Graceland, reşedinţa cântăreţului Elvis Presley, a declarat miercuri un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

Procurorul general din Tennessee, Jonathan Skrmetti, a anunţat luna trecută că biroul său investighează dacă a fost comisă vreo fraudă, potrivit stiripesurse.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Amy Lannom Wilhite, directorul de comunicare al Biroului procurorului general din Tennessee, a declarat că a devenit evident faptul că acea anchetă “este o chestiune care se potriveşte cel mai bine cu forţele federale”.

“Avem încredere în partenerii noştri federali şi ştim că se vor ocupa de această chestiune într-un mod corespunzător”, a adăugat Amy Lannom Wilhite într-un comunicat.

Conform unui anunţ public privind intenţia de vânzare, Naussany Investments a declarat că fiica lui Elvis Presley, Lisa Marie Presley, a folosit Graceland ca garanţie atunci când a împrumutat 3,8 milioane de dolari, o sumă care nu a fost niciodată rambursată. Lisa Marie Presley a murit în 2023 la vârsta de 54 de ani.

Fiica Lisei Marie Presley, Riley Keough, care a moştenit reşedinţa după decesul mamei sale, a dat în judecată Naussany Investments, spunând că mama ei nu a contractat niciodată un împrumut şi că acea companie este implicată într-o operaţiune de fraudă.

Cu o zi înainte ca licitaţia să aibă loc pe 23 mai, cancelarul comitatului Shelby, JoeDae Jenkins, a emis o ordonanţă prin care a oprit vânzarea.

Imediat după ce judecătorul a blocat licitaţia, un reprezentant de la Naussany Investments a declarat pentru Reuters că această companie îşi va retrage toate pretenţiile cu privire la Graceland.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

Graceland, unde este înmormântat Elvis Presley, este o atracţie turistică populară, atrăgând peste 600.000 de vizitatori pe an.

Elvis Presley, supranumit “regele rock-and-rollului”, a murit în 1977 la vârsta de 42 de ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena

Grecia: Incendiu de pădure masiv la nord de Atena Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord...

Zi de doliu în regiunea ucraineană Zaporojie după atacuri ucigătoare ruseşti

Zi de doliu în regiunea ucraineană Zaporojie după atacuri ucigătoare ruseşti Regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei a decretat o zi de doliu duminică, la o...

CNAS organizează ziua ușilor deschise și invită studenții să fie funcționari pentru o zi

CNAS organizează ziua ușilor deschise și invită studenții să fie funcționari pentru o zi Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) organizează ziua ușilor deschise și...

Raportul Curții de Conturi: Angajații MAI au acumulat peste 412.000 de zile de concediu nefolosite

Raportul Curții de Conturi: Angajații MAI au acumulat peste 412.000 de zile de concediu nefolosite Curtea de Conturi a R. Moldova (CCRM) a identificat mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.