X

Tennessee predă anchetatorilor federali investigaţia ce a vizat licitaţia eşuată a reşedinţei Graceland

Tennessee predă anchetatorilor federali investigaţia ce a vizat licitaţia eşuată a reşedinţei Graceland

Procurorul general din Tennessee a cerut guvernului federal american să preia ancheta ce a vizat o tentativă de scoatere la licitaţie a proprietăţii Graceland, reşedinţa cântăreţului Elvis Presley, a declarat miercuri un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

Procurorul general din Tennessee, Jonathan Skrmetti, a anunţat luna trecută că biroul său investighează dacă a fost comisă vreo fraudă, potrivit stiripesurse.

Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Amy Lannom Wilhite, directorul de comunicare al Biroului procurorului general din Tennessee, a declarat că a devenit evident faptul că acea anchetă “este o chestiune care se potriveşte cel mai bine cu forţele federale”.

“Avem încredere în partenerii noştri federali şi ştim că se vor ocupa de această chestiune într-un mod corespunzător”, a adăugat Amy Lannom Wilhite într-un comunicat.

Conform unui anunţ public privind intenţia de vânzare, Naussany Investments a declarat că fiica lui Elvis Presley, Lisa Marie Presley, a folosit Graceland ca garanţie atunci când a împrumutat 3,8 milioane de dolari, o sumă care nu a fost niciodată rambursată. Lisa Marie Presley a murit în 2023 la vârsta de 54 de ani.

Fiica Lisei Marie Presley, Riley Keough, care a moştenit reşedinţa după decesul mamei sale, a dat în judecată Naussany Investments, spunând că mama ei nu a contractat niciodată un împrumut şi că acea companie este implicată într-o operaţiune de fraudă.

Cu o zi înainte ca licitaţia să aibă loc pe 23 mai, cancelarul comitatului Shelby, JoeDae Jenkins, a emis o ordonanţă prin care a oprit vânzarea.

Imediat după ce judecătorul a blocat licitaţia, un reprezentant de la Naussany Investments a declarat pentru Reuters că această companie îşi va retrage toate pretenţiile cu privire la Graceland.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

Graceland, unde este înmormântat Elvis Presley, este o atracţie turistică populară, atrăgând peste 600.000 de vizitatori pe an.

Elvis Presley, supranumit “regele rock-and-rollului”, a murit în 1977 la vârsta de 42 de ani.

Tags: Graceland
Diverse