X

TENSIUNI în taberele de migranţi din Grecia: Doi solicitanţi de azil au fost ÎMPUŞCAŢI!

Doi solicitanţi de azil au fost răniţi de gloanţe în insula grecească Lesbos după ce se pare că au încălcat regulile stricte de izolare impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus, au anunţat joi autorităţile, citate de France Presse, potrivit agerpres.

Cei doi bărbaţi, un iranian şi un afgan, s-au prezentat miercuri noapte la infirmeria taberei Moria cu răni provocate de gloanţe, potrivit unor surse din tabără care nu au precizat originea tirurilor.

Citeşte şi: Trump SUSPENDĂ eliberarea green card-urilor

Ambii bărbaţi au fost duşi la spitalul local şi starea lor nu este considerată gravă. Ei au explicat poliţiei că s-au aventurat în afara taberei, supusă restricţiilor de deplasare la fel ca celelalte facilităţi găzduind migranţii din ţară pentru a limita propagarea virusului.

Cazuri de contaminare au fost detectate în două tabere şi un hotel de migranţi din partea continentală a ţării, cu 150 de persoane fiind testate pozitiv în această săptămână. Însă până acum, nu a fost semnalat niciun caz în taberele situate pe insulele din Marea Egee, unde autorităţile nu au organizat o campanie de testare. 

Citeşte şi: Turcia a intrat în patru zile de carantină

Tags: coronavirusgreciaLesbosmarea egeeMoriatabere de migranţi
Categorii: Diaspora