Tensiuni pe cerul Mării Egee! Aviaţia turcă testează vigilenţa armatei elene

Publicat:

Două avioane F-16 ale forţelor aeriene turce au survolat miercuri trei insule greceşti populate, armata elenă răspunzând prin ridicarea de la sol a unor avioane de luptă pentru a le intercepta, transmit dpa şi ANA, potrivit agrepres.

Avioanele turce au zburat deasupra insulelor Farmakonissi, Inousses, Arki şi Lipsi, la o altitudine de circa 6.000 metri, a indicat armata greacă, potrivit televiziunii de stat ERT.


Citeşte şi: New York Times a confirmat în sfârșit că benzile Watergate sunt AUTENTICE – Black News

Avioane ale forţelor aeriene ale Turciei au survolat de 30 de ori teritoriul Greciei în lunile ianuarie şi februarie, a indicat Statul Major al armatei elene, care consideră aceste acţiuni drept o încălcare a integrităţii teritoriale a ţării.

Deşi Grecia şi Turcia sunt aliate în NATO, tensiunile dintre ele ating adesea cote înalte, mai ales din cauza sprijinului fiecăruia pentru unul din cele două guverne de pe insula Cipru.

Atena şi Ankara sunt în dezacord şi în ce priveşte autorizaţia de transport maritim în Marea Egee şi controlul resurselor naturale din subsolul Mediteranei.

Incidentul de miercuri a survenit în pofida unor tentative de calmare a situaţiei, cel mai recent printr-o întâlnire între preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis la Istanbul, în urmă cu 10 zile.

Citeşte şi: Jamaicanii i-au întâmpinat cu ostilitate pe ducii de Cambridge – Black News

Cei doi lideri au convenit atunci că este nevoie de o îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale, având în vedere invazia Rusiei în Ucraina.

Erdogan şi Mitsotakis au afirmat că ţările lor au o responsabilitate în a menţine stabilitatea securităţii NATO pe flancul sud-estic, mai ales date fiind acţiunile recente ale Rusiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.