Tensiuni tot mai mari între CDC şi echipa lui Biden de gestionare a pandemiei

Publicat:

Înalți oficiali de la Casa Albă și FDA spun că CDC reține datele critice necesare dezvoltării planului de rapel.

Oficialii de top din echipa lui Biden se confruntă din ce în ce mai mult cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), în timp ce administrația americană presează să se înceapă distribuirea pe scară largă a dozelor de rapel până pe 20 septembrie, relatează POLITICO.


În întâlnirile și conversațiile din ultima lună, înalți oficiali ai grupului operativ Covid-19 de la Casa Albă și ai Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) au acuzat în mod repetat CDC că au reținut datele critice necesare dezvoltării planului de vaccinare de rapel – amânând lucrările la următorul pas al campaniei prezidenţiale de vaccinare a lui Joe Biden și îngreunarea stabilirii așteptărilor clare pentru public.

Un episod deosebit de frustrant a avut loc luna trecută, au spus doi oficiali, când agenția a părut să respingă public planul administrației de a oferi stimulente tuturor adulților. Directorul CDC, Rochelle Walensky, s-a alăturat celorlalți oficiali de top din domeniul sănătății Biden la semnarea unei declarații de profil înalt pe 18 august, susținând abordarea. Însă mai puțin de două săptămâni mai târziu, când a venit timpul ca CDC să susțină argumentele pentru un grup consultativ influent, oficialii înalți ai agenției au susținut că ar trebui să se acorde prioritate rezidenților caselor de îngrijire medicală și lucrătorilor din domeniul sănătății înainte de a extinde accesul la alte grupuri asupra vulnerabilității lor.

Noua abordare a înlăturat înalții oficiali din domeniul sănătății din cadrul guvernului federal, tensionând în continuare relația tenace dintre Casa Albă și CDC.

Șapte înalți oficiali ai administrației care lucrează la răspunsul federal la pandemie și alte trei persoane familiarizate cu problema, au descris tensiunea crescândă în interviurile cu POLITICO. Toți au vorbit cu condiția anonimatului pentru a discuta mai deschis chestiunea sensibilă.

Luptele au loc în timp ce administrația caută noi abordări pentru a elimina varianta Delta și a recâștiga încrederea americanilor după două luni de eșecuri și greșeli. Și ridică întrebări cu privire la capacitatea administrației de a face recomandări politice clare pentru a proteja americanii pe măsură ce pandemia începe. Pentru a face acest lucru, va fi necesară o colaborare strânsă între agențiile de sănătate și Casa Albă pentru a distila descoperiri în mișcare rapidă și imprevizibile despre comportamentul virusului și performanțele vaccinurilor în orientări practice.

“Am făcut atât de multe progrese în ultimele șapte luni ale acestei pandemii”, a spus Biden în timpul unui discurs, care a prezentat noi politici radicale de combatere a virusului. „Acum trebuie doar să terminăm treaba cu adevărul, cu știința, cu încredere și împreună ca o singură națiune”.

Nici Casa Albă, nici CDC nu au răspuns la o cerere de comentarii.

La agenție, care își revine încă din volumul de muncă zdrobitor și din presiunea politică pe care a experimentat-o ​​în ultimul an al administrației Trump, creșterea înainte și înapoi a scăzut moralul.

Walensky a apărat cu înverșunare CDC în ultimele câteva săptămâni, spunând oficialilor de la Casa Albă care s-au angajat de luni de zile să urmeze știința că ținta de rapel de la sfârșitul lunii septembrie era probabil prea ambițioasă și că agenția sa nu finalizase încă studii care ar ajuta la furnizarea justificare pentru vaccinuri. De asemenea, CDC și FDA așteptau încă date de rapel de la producătorii de vaccinuri Moderna și Johnson & Johnson.

Alți oficiali CDC care lucrează la răspunsul la pandemie sunt la fel de exasperați de situație și de ceea ce consideră așteptări nerealiste din partea Casei Albe în timp ce încearcă să susțină opinia publică.

„Știința necesită timp”, a spus un oficial CDC. „Nu știu de câte ori trebuie să mai spunem asta.”

Un înalt oficial al administrației a declarat că angajamentul public al administrației Biden de a lăsa știința să conducă se clatină în culise. “CDC obține ce poate atunci când poate”, a spus oficialul.

Însă un al doilea funcționar în domeniul sănătății al administrației a împins înapoi ideea că obiectivul de rapel din 20 septembrie a fost pus pe Walensky. Persoana a spus că cei mai importanți lideri din domeniul sănătății ai guvernului federal au fost de acord cu data din septembrie înainte ca Casa Albă să anunțe planul în august. Perioada de timp a fost stabilită pe baza previziunilor FDA despre momentul în care ar putea revizui date specifice ale companiei, precum și date de la producători, a spus oficialul respectiv.

Unii de la CDC spun că agenția trebuie să-și schimbe abordarea, lucrând rapid cu echipa Covid de la Casa Albă pentru a elabora recomandări de politici în ceea ce ei descriu ca fiind una dintre cele mai haotice și critice perioade ale pandemiei. În plus față de lansarea planificată de rapel, CDC și FDA sunt gata să ia în considerare utilizarea vaccinurilor Covid-19 pentru copiii sub 12 ani, un grup care a văzut mai multe infecții și decese pe măsură ce națiunea şi-a redeschis şcolile în format fizic.

Dar planul de rapel născut a generat cele mai multe fricțiuni în ultima vreme. Trei înalți oficiali s-au declarat surprinși de termenul limită al Casei Albe din septembrie, susținând că CDC și FDA a stabilit pe un calendar strict pentru a analiza datele, a publica studii privind eficacitatea vaccinului și a aproba sau autoriza vaccinurile.

Oficialii de la Casa Albă și Anthony Fauci, consilierul medical șef al președintelui, erau nerăbdători să înceapă eliminarea stimulatorilor mai târziu în această lună, citând date din Israel și din alte țări care sugerează că eficacitatea vaccinurilor scade și că infecțiile revoluționare sunt în creștere. Acești oficiali au împins CDC să împărtășească public datele din studiile sale în curs privind performanța vaccinului și cazurile de descoperire.

Walensky și alți oficiali înalți ai CDC, care au fost de acord că eficacitatea vaccinului scade și că americanii vor avea nevoie în cele din urmă de doze de rapel, au remarcat în conversațiile lor cu echipa mai largă a lui Biden că CDC nu deținea încă suficiente date din studiile sale în acest sens. Analizele sale, care au analizat ratele de infecție în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății din prima linie și al locuitorilor unor orașe specifice, cum ar fi New York și Los Angeles, ar dura câteva săptămâni.

Casa Albă și liderii FDA și CDC „încearcă să alinieze” cele două agenții mai mult, a spus un oficial, în special pe fondul plecării a doi autorități de reglementare de top ale vaccinurilor FDA, Marion Gruber și Philip Krause. Perechea și-a anunțat retragerea în această lună, într-o mișcare pe care un fost oficial a atribuit-o frustrărilor legate de rolul CDC în planul de rapel.

Frecuşurile FDA cu CDC sunt de lungă durată și sunt anterioare pandemiei. Agențiile s-au confruntat cu date privind problemele perene, cum ar fi bolile de origine alimentară și problemele legate de alte focare de boli și afecțiuni emergente, cum ar fi leziunea pulmonară numită EVALI, care a fost legată de utilizarea țigării electronice. FDA a susținut de multă vreme că CDC se mișcă prea încet, au spus doi foști oficiali.

Faptul că Casa Albă a lui Biden „începe să exercite o presiune mai mare [asupra CDC] este de mult întârziată”, a declarat un fost oficial al sănătății din perioada Trump. „Greșeala [președintelui Donald] Trump nu a fost să înțeleagă că modul de a remedia problema nu a fost să-i reproșeze public … ci să conducă și să se reformeze de fapt”.

FDA a declarat într-o declarație că „colaborarea sa de lungă durată cu CDC continuă să aibă un impact pozitiv asupra sănătății publice a națiunii noastre”. Acesta a adăugat: „În special pentru vaccinuri, agențiile noastre au avut întotdeauna și continuă să aibă responsabilități comune în cazul în care FDA ia decizii de reglementare și comitetul consultativ CDC de imunizare oferă recomandări clinice”.

Indiferent de motivație, episodul comitetului consultativ al CDC la sfârșitul lunii august a întărit doar percepțiile din Casa Albă că agenția reprezintă cea mai slabă verigă într-un răspuns Covid-19 bazat pe o colaborare strânsă și competențe extreme.

După aceea, unii oficiali din afara CDC care lucrează la răspunsul Covid-19 au dat vina pentru tulburările din jurul stimulatorilor pe Walensky, despre care susțin că s-a străduit să insufle un sentiment de urgență celor mai buni oameni de știință ai agenției. Alții au adoptat o viziune mai empatică, abordând problemele până la problemele instituționale din CDC pe care Walensky încearcă să le rezolve.

Într-un semn că chiar și directorul CDC recunoaște că agenția nu a reușit în mod repetat să trimită mesaje, mai mulți oameni cu cunoștințe despre această problemă au spus că Walensky a decis recent să aducă noi angajați în comunicare. Principalii purtători de cuvânt ai agenției sunt angajați de carieră şi sunt aici înainte de sosirea lui Walensky în ianuarie.

De asemenea, a încercat să eficientizeze echipa de răspuns la pandemie a CDC, apelând la respectatul veteran al agenției, Henry Walke, pentru a conduce calea. Trei foști oficiali din domeniul sănătății au aplaudat restructurarea lui Walensky la începutul acestui an, susținând că ar putea descompune unele dintre aceste probleme, chiar dacă mulți au simțit că această mișcare a dat-o la o parte pe veterana CDC, Nancy Messonnier, care a demisionat la începutul acestui an, după decenii în agenția la care lucra pe boli respiratorii.

Reorganizarea a început în primăvară, înainte ca varianta Delta să devină tulpina dominantă Covid din Statele Unite, provocând creșteri masive în cazuri și spitalizări. Odată cu creșterea numărului de cazuri, oficialii echipei CDC de pandemie au declarat pentru POLITICO că au devenit tot mai copleșiți. În ultimele două săptămâni, Walensky s-a mutat pentru a construi din nou acea echipă.

De când a început administrația Biden în ianuarie, șeful CDC a lucrat pentru a aborda ineficiențele din cadrul agenției, eficientizând răspunsul său la pandemie și asigurându-se că biroul se coordonează mai strâns cu Casa Albă, au spus doi înalți oficiali CDC. Unul dintre obiectivele sale principale, au spus acei oficiali, a fost acela de a repune agenția pe hartă după ce administrația Trump și-a abandonat oamenii de știință pe tot parcursul anului 2020. Și Biden a promis că va permite științei și agențiilor științifice să conducă conversațiile politice din jurul Covid.

Înalți oficiali ai administrației care lucrează la răspunsul la pandemie au fost dezamăgiţi de mesajele CDC privind politicile Covid, inclusiv măștile, în ultimele câteva luni – și ceea ce consideră a fi un răspuns lent la crize precum apariția variantei Delta. O mare parte din criticile îndreptate către CDC se concentrează pe colectarea și analiza datelor sale, au spus oficialii.

Agenția s-a luptat timp de ani de zile cu obținerea de date corecte privind bolile de la departamentele de sănătate de stat, iar pandemia a tensionat infrastructura de sănătate publică a țării, provocând întârzieri masive în raportare și investigarea cazurilor. Acest lucru a făcut dificilă pentru CDC adunarea de informații despre infecțiile descoperite pentru a informa politicile administrației în ceea ce privește rapelurile.

CDC își publică deseori studiile în reviste medicale, dar această abordare poate întârzia publicarea de informații critice. Walensky a luat recent măsuri pentru a aborda problema, spunând luna aceasta la CNN că CDC a colaborat cu New England Journal of Medicine pentru a publica date despre femeile însărcinate și vaccinuri pe site-ul său web înainte de a publica concluziile în jurnal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.