X

Tensiunile cresc în Orientul Mijlociu – Încă un palestinian a fost ucis după ce a înjunghiat grav un isrelian

Un palestinian a înjunghiat şi rănit grav un paznic israelian duminică, la Ierusalim, a anunţat poliţia, care a catalogat atacul drept ”terorist”, relatează AFP preluat de news.ro

Atacul a avut loc în principala autogară din oraş, pe fondul tensiunilor puternice provocate de decizia americană de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld, atacatorul a fost arestat.

Rosenfeld a catalogat atacul, pe Twitter, drept ”terorist”.

Potrivit unor surse medicale, paznicul, în vârstă de 25 de ani, a fost evacuat la spital prezentând răni ”în partea de sus a corpului”.

Atacatorul, originar din Cisiordania ocupată, în vârstă de 24 de ani, a fost rănit la cap, potrivit aceleiaşi surse, care nu a oferit alte precizări.

Mii de persoane au manifestat duminică, a patra zi consecutiv, în Orientul Mijlociu şi în străinătate, în semn de protest faţă de decizia controversată a preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, un gest de ruptură faţă de decenii de diplomaţie americană şi internaţională.

Patru palestinieni au fost ucişi, începând de joi, în Fâşia Gaza – doi în confruntări cu militari şi doi membri ai mişcării islamiste Hamas, în raiduri aeriene israeliene ca ripostă faţă de tiruri de obuze din enclava palestiniană.

Tags: Ciseiordaniaierusalimimpuscat mortalinjunghiereisraelianMicky Rosenfeldpalesctinian
Categorii: Sinteze