Tensiunile se extind în Orientul Mijlociu: Măsurile luate de Pakistan după atacul cu rachete efectuat de Iran

Publicat:

Tensiunile se extind în Orientul Mijlociu: Măsurile luate de Pakistan după atacul cu rachete efectuat de Iran

Pakistanul a anunţat miercuri că îşi recheamă ambasadorul de la Teheran după ce Iranul i-a încălcat spaţiul aerian, a anunţat Ministerul de Externe pakistanez, citat de Reuters.

De asemenea, Pakistanul nu va permite emisarului Iranului la Islamabad, aflat în vizită în ţara sa natală, să se întoarcă, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, conform unui comunicat, potrivit stiripesurse.ro.


a a spus că violarea spaţiului aerian este o încălcare neprovocată şi flagrantă a suveranităţii Pakistanului şi de asemenea “inacceptabilă”. “Pakistanul îşi rezervă dreptul de a răspunde la acest act ilegal”, a adăugat ea.

Citește și: Congresul PPE are loc la București înaintea alegerilor europarlamentare

Pakistanul a transmis că incidentul a dus la moartea a doi copii. Media de stat iraniene au anunţat marţi că rachetele Teheranului au vizat două baze ale grupării militante Jaish al-Adl, care a lansat atacuri asupra forţelor de securitate iraniene în zona de graniţă a celor doi vecini.

Cum justifică Iran atacul

Ministrul iranian de externe a declarat miercuri că ţara sa a efectuat un atac aerian în Pakistan pentru a viza “un grup terorist iranian”, şi nu civili pakistanezi.

“Niciunul dintre cetăţenii ţării prietene şi frăţeşti Pakistan nu a fost vizat de rachetele şi dronele iraniene. Aşa-numitul grup Jaish al-Adl (Armata Justiţiei, în arabă), care este un grup terorist iranian, a fost vizat”, a precizat Hossein Amir-Abdollahian, citat de France Presse, la Forumul de la Davos, a doua zi după lovitura efectuată de Iran şi care a fost denunţată de Islamabad.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.